1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Mezoterapi Nedir? Mezoterapi Kaç Seans Olmalı? Kimlere Mezoterapi Yapılmaz?
Mezoterapi Nedir? Mezoterapi Kaç Seans Olmalı? Kimlere Mezoterapi Yapılmaz?

Mezoterapi Nedir? Mezoterapi Kaç Seans Olmalı? Kimlere Mezoterapi Yapılmaz?

Güzelleşmek adına önemli uygulamalarından biri olan mezoterapi, cilt dışında vücuda ve saça uygulanmasıyla da dikkat çekiyor.Peki ama Mezoterapi nedir ? Nasıl uygulanır ? Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek konu ile ilgili bilgiler verdi.

A+A-

Hücrelerin yenilenmesi,derinin sıkılaşması,parlak cilt,saç dökülmesi gibi..durumlar için uygulanan mezoterapi hem pratik hem de doğal bir yöntemdir.

Doğrudan tedavi edilmek istenen bölgeye uygulanan Mezoterapi,mikro enjeksiyon yöntemiyle cildin orta tabakasına ilaç enjekte edilmesi ile  gerçekleştirilmektedir.Mikro iğneler ile cildin alt kısmına ilaçlar,vitamin,mineral,emzimler ve bitki özleri enjekte edilir. 

Mezoterapi uygulaması cilt çatlakları,yara izleri,cilt yenilenmesi,selülit,bölgesel incelme,saç sökülmesi,gençleşme gibi.. sorunların çözümü için uygulanır.Akne ve sivilce tedavisinde de yüz güldürücü sonuçlar veren uygulama hızlı şekilde sonuç vermektedir.

Mezoterapi'nin uygulanağı bölgeye ve alana göre ne kadar seans süreceği değişim gösterir.Saç bölgesi için 30-35 dakika,tek alan için 15-20 dakika gibi..zaman dilimi içerinde uygulama gerçekleşir.Hafta da 1 ya da 2 kez uygulama yapılır.Hemen etkisi göstermeye başlayan uygulamadır ve güvenle tercih edilebilir.

Mezoterapi,gebelere,inme geçirmiş kişilere,şeker hastalarına,kanser hastalarına,kan pıhtılaşma sorunu olanlara ve çoklu ilaç kullanmak zorunda olan kalp hastalarına uygulanamaz.

Mezoterapi iğnesi nedir?

Mezoterapi cildin orta tabakasına ilaç karışımlarının enjekte edilmesini içeren ve cerrahi olmayan bir tedavi tekniğidir. Sorunlu bölgeye direkt enjekte edilerek ilaçların küçük miktarlarla hızla etki etmesi sağlanır.

Mezoterapi hangi hastalıklara iyi gelir?

Geleneksel mezoterapi fibromiyalji, gut, nevralji, servikobrakial sendrom, migren veya adet ağrıları gibi diğer pek çok akut/kronik ağrı sendromlarında ağrı giderici olarak kullanılır. Ayrıca bursit, miyozit gibi kas iltihaplanmalarında, burkulmalarda, kas-tendon gibi spor yaralanmalarında uygulanabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.