1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Doğal Makyaj Nasıl Yapılır? Makyaj Nasıl Temizlenir? Doğru Makyaj Yapmanın Püf Noktaları
Doğal Makyaj Nasıl Yapılır? Makyaj Nasıl Temizlenir? Doğru Makyaj Yapmanın Püf Noktaları

Doğal Makyaj Nasıl Yapılır? Makyaj Nasıl Temizlenir? Doğru Makyaj Yapmanın Püf Noktaları

Doğallık günümüzün belki de en çarpıcı trendi. Doğal makyaj da öyle! Günlük ve sade görünümünüzü tamamlayacak, cildinizi daha sağlıklı gösterecek makyaj uygulamaları genellikle yeterlidir. Bu yazıda, doğal makyaj yapmak isteyenler için uzmanların ipuçlarını derledik.

A+A-

Doğallık günümüzün belki de en çarpıcı trendi. Doğal makyaj da öyle! Günlük ve sade görünümünüzü tamamlayacak, cildinizi daha sağlıklı gösterecek makyaj uygulamaları genellikle yeterlidir. Bu yazıda, doğal makyaj yapmak isteyenler için uzmanların ipuçlarını derledik.

Tabi, doğal bir makyaj görünümü için cildi temiz tutmak ve geceleri yatağa gitmeden önce makyajı mutlaka temizlemiş olmak da önemlidir. Doğal makyaj hakkında ipuçları ve makyajın nasıl temizlenmesi gerektiğini merak ediyorsanız, okumaya devam edin!

Doğal Makyaj: Hem Pratik Hem Trend

Söz konusu makyaj olduğunda, genellikle “daha az daha fazladır” sözü geçerlidir. Göz alıcı bir görünüm, bir davet ya da parti için harika olabilir; ancak, iş, okul ya da günlük aktiviteler söz konusu olduğunda, hiç kullanışlı ve pratik değildir.

Doğal makyaj, cilt, göz ve dudaklar gibi birkaç önemli alana odaklana ve en iyisini ortaya çıkaran basit bir yaklaşımdır. Daha az ürün kullanılır, daha az zaman harcanır ve herhangi bir karmaşık teknik bilmenize gerek yoktur. Adım adım doğal makyajın püf noktaları ise şöyle:

  1. Cildinize iyi bakın!

Kusursuz görünen bir doğal makyajın anahtarı, üzerinde çalışılacak tuvalin de kusursuz olmasıdır. Bu nedenle, iyi bir cilt bakım rutinine sahip olmak çok önemlidir. Söz konusu doğal makyaj olduğunda, bu ekstra önemlidir. Çünkü, hafif bir fondöten ve kapatıcı kullanmanız gerekir.

  1. Nemlendirici Uygulayın

Doğal makyaja başlamadan önce, cildinizi nemlendirdiğinizden emin olun. Kullanacağınız nemlendirici, mutlaka cilt tipinize uygun olmalıdır. Nemlendirici, makyajınız bittikten sonra cildinizin daha kusursuz görünmesini sağlayacaktır.

  1. Fondöten seçimi

Doğal makyaj görünümü için, hafif ile orta kapatıcılığa sahip bir fondöten seçmek gerekir. Çünkü, ağır bir fondöten çok fazla belli olacaktır. Sıvı fondötenler, doğal makyaj için genellikle en iyi seçenektir. Nemli bir ışıltı oluşturmak için, içerisine biraz aydınlatıcı da ekleyebilirsiniz.

Fondötenin nasıl uygulandığı da doğal makyaj için kritik bir adımdır. Burada fırça, parmak ya da sünger kullanabilirsiniz; önemli olan maske takmış gibi bir görünümden kaçınmaktır.

  1. Kapatıcı uygulaması

Doğal makyaj görünümünde de olsa, mükemmel bir makyaj görünümü elde edebilmek için kapatıcı kullanılması gerekir. Fondöten ile aynı dokuya sahip bir kapatıcı seçerseniz, sorunsuz bir şekilde karışacaktır.

  1. Doğru allık seçimi

Bir allık dokunuşu, doğal makyaj görünümünün vazgeçilmezidir. Yüzünüze boyut katmanın yanı sıra, cilde sağlıklı ve daha genç bir görünüm verir. Allık uygulaması için, büyük ve kabarık bir fırça kullanın. En doğal sonuçlar için, fırçayı yukarı ve aşağı doğru hareket ettirerek uygulayın.

  1. Dudaklar!

Kimse, kuru ve çatlamış bir dudak istemez! Dudak parlatıcınızı uygulamadan önce, bir dudak peelingi kullanarak ölü derilerden arındırın. Ardından, doğal görünümü bozmayacak renkte bir ruj ya da dudak parlatıcısı kullanabilirsiniz.

Doğal makyajın nasıl yapılacağından bahsettik. Peki, kusursuz bir cilt görünümünün bir diğer önemli püf noktası olan makyaj temizliğinin nasıl olması gerektiğini biliyor musunuz?

Makyaj Nasıl Temizlenir?

Eve yorgun ve bitkin bir halde geldiğinizde, makyaj temizlemek aklınızdaki son şey olabilir; ancak, bu adım gerçekten de hayati bir öneme sahiptir.

Çok yorgun olduğunuz akşamlar için, çekmecede bir makyaj temizleme mendili bulundurabilirsiniz. Onun dışında, aşağıdaki 2 adım yardımcı olacaktır:

  1. Makyaj temizleme suyu ya da yağı

Kore cilt bakımının sevilen malzemesi makyaj temizleme yağları, şu sıralar son derece popüler. Bildiğiniz üzere, doğrudan cilt temizleyiciyi uygulamak makyajı tamamen çıkaramıyor. Burada, çift fazlı bir temizlik aşamasına ihtiyaç oluyor. Cilt temizleme yağları ya da Miccaler sular, bu aşamada yardımcınız olabilir.

  1. Cilt temizleme ürünleri

Bir makyaj temizleme yağı ile cildinizdeki makyajı ve kiri temizledikten sonra, cilt tipinize uygun bir yüz yıkama ürünü kullanarak cildi tüm kalıntılardan arındırabilirsiniz.

Bu aşamadan sonra, gece bakım rutininize geçebilir ve tonik, serum ve nemlendirici gibi malzemeleri uygulayarak gece yatağa daha sağlıklı ve nefes alan bir ciltle gidebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.