1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Kadınlar Dikkat Bu Besinler Selülite Davetiye Çıkarıyor! İşte, O 7 Besin
Kadınlar Dikkat Bu Besinler Selülite Davetiye Çıkarıyor! İşte, O 7 Besin

Kadınlar Dikkat Bu Besinler Selülite Davetiye Çıkarıyor! İşte, O 7 Besin

Can sıkıcı bir portakal kabuğu görünümünden kim hoşlanır ki? Selülitten bahsediyoruz. Ve eğer varsa, yalnız değilsiniz. Aslında, kadınların neredeyse %90’ı hayatının bir bölümünde selülit problemi ile karşılaşıyor.

A+A-

Hareketsiz bir yaşam, obezite, yavaş çalışan bir metabolizma ve daha pek çok şey, selülitin bir nedeni olarak gösterilebilir. Peki, bazı besinlerin de selülit oluşumu için uygun bir ortam oluşturabildiğini biliyor muydunuz? Kadınların korkulu rüyası selülitlerden korunmak için uzak durmanız gereken 7 besini listeledik!

  1. Pizza

Pizza, nefis bir yiyecek gibi görünüyor. Yine de, yüksek oranda sodyum içeriği ile selülit probleminin kötüleşmesine neden olabilir. Pizza sosu ve peynir içeriği, vücutta su tutulmasına neden olabilir ve bu da selülitlerin daha belirgin hale gelmesine neden olur.

Pizza yiyecekseniz, kaç dilim tükettiğinize dikkat edin. Ayrıca; salam ve sucuk gibi şarküteri ürünleri yerine, tavuk ve sebzeler gibi daha sağlıklı malzemeler tercih edin. İşlenmiş etler de sodyum içerir ve sodyum, selülitin ana kaynaklarından biridir.

  1. Peynir

Her türlü peynir, sodyum yönünden zengindir. Porsiyon kontrolüne dikkat ederek ve gün içerisinde bol su tüketerek, selülit görünümünü azaltabilirsiniz.

  1. Şekerli atıştırmalıklar

Şeker, yağ içermiyor gibi görünse de, boş kalorilerle doludur. Çok fazla şeker tüketmek, vücuttaki kolajen miktarını azaltır. Bu da, erken yaşlanma belirtilerine ve sarkmalara neden olur. Tüm bunlar, selülit görünümünün kötüleşmesine de neden olabilir.

Şeker, aslında her yerde gizlenir! Özellikle işlenmiş gıdalarda var gibi görünse de; meyveli yoğurtlar, kola ve konserve ve paketlenmiş yiyeceklerde de koruyucu bir madde olarak kullanılabilir. Diyetiniz ne kadar az şeker içerirse, daha pürüzsüz bir cilt görünümüne sahip olma şansınız o kadar artar.

  1. İşlenmiş karbonhidratlar

Makarna, ekmek, patates, pilav ve kraker gibi beyaz un ile hazırlanmış ürünler, selülite neden olabilir. Glisemik İndeksi yüksek bu besinler, vücuda alındığında şekere dönüştürülür. Sonucunda da iltihaplanma meydana gelebilir. Bu da,selülitin daha kötü görünmesine neden olabilir. Bu seçenekler yerine; tam tahıllar, bakliyat ve sebzeleri tercih edin.

  1. İşlenmiş etler

Salam, sucuk, pastırma ve jambon gibi şarküteri ürünleri, bir sandviçe ya da omletin içerisine eklendiğinde lezzetli olabilir. Ancak, aynı zamanda yüksek oranda sodyum içerir. Ortalama bir porsiyon işlenmiş et, 800 mg sodyum içerir. Bu da, düzenli tüketildiğinde, selülitli bir görünüme davetiye çıkaracağınız anlamına gelir.

Selülitle Savaşan Yiyecekler Nelerdir?

Peki, selülitli görünümü azaltmak için ne yemelisiniz? Antioksidan içeriği yüksek sebze ve meyveler, bitter çikolata faydalı olabilir. Vücudun su tutmasını önlemek için gün içerisinde bol su tüketmek de vücut için iyi bir savunma seçeneğidir. Düzenli egzersiz yapmak, selülitten korunma serüveninizde en iyi yardımcılarınızdan biri olacaktır.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.