1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Genital temizlik hakkında bilinmesi gerekenler, Vajinal kuruluk neden meydana gelir?
Genital temizlik hakkında bilinmesi gerekenler, Vajinal kuruluk neden meydana gelir?

Genital temizlik hakkında bilinmesi gerekenler, Vajinal kuruluk neden meydana gelir?

Vajina temizliği ve beraberinde vajina kuruluğu hakkında pek çok kadın muzdariptir. Bu sorun ile karşı karşıya kalan kadınlar nasıl başa çıkacakları konusunda sıkı bir araştırma yapıyor. Vajina temizliği hakkında uzman isimlerin önerilerini sizler için derledik.

A+A-

Vajina temizliği ve beraberinde vajina kuruluğu hakkında pek çok kadın muzdariptir. Bu sorun ile karşı karşıya kalan kadınlar nasıl başa çıkacakları konusunda sıkı bir araştırma yapıyor. Vajina temizliği hakkında uzman isimlerin önerilerini sizler için derledik. Bildiğiniz üzere kadın vajina anatomisi hakkında yetersiz hala bilgi bulunduğu için ve kadınlar da yanlış teknikler uyguladığı için vajina temizliği konusu her kadının gündeminden düşmüyor. Vajjina temizliği konusunda doğru bilinen yanlışların aksine yapılabilecek farklı uygulamaları kısaca sizler için ele aldık. Vajina temizliği be vajina kuruluk hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar…

Genital bölge temizliği için bilinmesi gerekenler

Vajinal temizlik ya da genital bölge temizliği hakkında çok fazla doğru bilinen yanlışın olduğunu dile getirmiştik. Uzmanlar bu konularda sürekli ikazda bulunup açıklamalarda bulunsa da ne yazık ki hala doğru uygulamalar tercih edilmiyor. Bu durum ise vajinal kuruluk gibi benzer rahatsızlıklara davetiye çıkarıyor. Vajina temizliğinin rutin ve doğru bir şekilde yapılmaması kaşıntı, dökülme yanma, batma, mantar, koku ve benzeri istenmeye durumlara yol açabiliyor. Uzman cinsel tedavi uzmanı Süleyman Eserdağ genital bölge temizliği hakkında yapılması ve bilinmesi gerekenleri şu şekilde aktardı;

  • Pamuklu iç çamaşırlarını kullananız gerekiyor.
  • Genital bölgeyi sürekli kuru tutup, nemden olabildiğince uzak tutmak gerekiyor.
  • Banyoda vajina temizliği için sabun kullanmayın.
  • Vajina için sabun ve benzeri maddeler ile yıkayıp bölgenin pH değerini bozmayın.
  • Vajinal duştan uzak durmaya çalışın.
  • Tuvalet taharetlenmesinden sonra mutlaka iyice kurulanın.
  • Tampon kullanılıyorsanız, bunu sık sık değiştirmeyi ihmal etmeyin.
  • Cinsel ilişkiden sonra mutlaka genital bölgenizi duru su ile yıkamaya özen gösterin.
  • Sağlıklı beslenip, sigara ve alkol gibi zararlı şeylerden uzak kalın.
  • Genital bölge tıraşı uygulamayı ihmal etmeyin.
  • Prezervatifsiz cinsel ilişkiye girmeme konusunda titiz davranın.

genital.jpg

Tüm bu detayları maddeleyerek aktan uzman isim aynı zamanda vajina temizliği için yine vajina özel jellerinden faydalanmanın büyük randa etki ettiğini ifade ediyor.

Vajinal kuruluk neden meydana gelir?

Vajina temizliği hakkında sunduğumuz detaylardan sonra ise vajinal kuruluk hakkında da bilmeniz gerekenleri ele alıyoruz. Yukarıda ifade ettiğimiz maddelere dikkat edildiği takdirde vajinal kuruluk söz konusu olmayacaktır. Elbette ki eğer bunları sık sık yapmanıza rağmen de bir vajinal kuruluk durumu yaşıyorsanız profesyonel bir hekime başvurup tedavi olmanız en doğru seçim olacaktır.

Genel olarak vajinal kuruluk nedenlerine bakacak olursak enfeksiyonlar, kullanılan ilaçlar, seks sırasında yetersiz uyarılma,  vajina florasının bozulması, vajinal mantar, hormonların değişmesi gibi geçerli nedenler sıralamak mümkün olacaktır. Elbette tüm bu etkenleri tetikleyen yanlış bilgiler doğrultusunda yapılan uygulamaların da olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Vajinal kuruluk tedavisi

Vajinal kuruluk konusunda çok fazla şikâyetiniz bulunuyorsa ve bir türlü ne yapsam da geçmiyor diyorsanız mutlaka bir hekime başvuruda bulunmanız gerekiyor. Kuruluk sorunları fiziksel nedenlerden oluştuğu gibi tamamen psikolojik alt yapı yüzünden de meydana geliyor olabilir. Elbette ki bu konuda en doğru teşhisi ve tedavi yöntemini uygulayacak kişi işin ehli olan doktorlardır. Vajina kuruluğu için mutlaka bir hekime başvurmayı ihmal etmeyin!

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.