1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Dolby Atmos Nedir, Ne İşe Yarar? Dolby Atmos Neden ve Nasıl Kullanılır 2020
Dolby Atmos Nedir, Ne İşe Yarar? Dolby Atmos Neden ve Nasıl Kullanılır 2020

Dolby Atmos Nedir, Ne İşe Yarar? Dolby Atmos Neden ve Nasıl Kullanılır 2020

3 boyutlu ses deneyim sunan Dolby Atmos teknolojisi, sesleri kanallar üzerinden değil obje odaklı olarak ele almaktadır. İçerikteki objelerin çıkarmış oldukları seslere odaklanır.Psikoakustik, bu konu ile alakalı olarak ciddi çalışmalar yürüten bir bilim dalıdır. Konu üzerinde çalışan bilim insanları bu noktada, kullanıcılar için en ideal sesleri ayarlıyor ve sonrasında bunu yazılıma aktarıyorlar.

A+A-

Kafaya Bağlı Aktarım İşlevi HRTF olarak geçmektedir. Bu HRTF teknolojisi, ses şiddeti ile frekansında gerekli birtakım düzenlemeler ile bize hareket eden sesler sağlıyor.

Bilim ile teknolojinin beraber çalıştığı Dolby Atmos sayesinde işittiğiniz sesleri sanki gerçekten etraftan duyuyor gibi bir ambiyans yaratılıyor.

İlk olarak sinemalarda karşımıza çıkan bu ses teknolojisi, teknolojinin iyice gelişmesine bağlı olarak cebimizdeki mobil cihazlara kadar indi. Günümüzde pek çok akıllı telefon ile bilgisayar ve tablet modeli bu ses teknolojisini desteklemektedir.

Dolby Atmos Ne İşe Yarar?

Fil ve müzik ile video oyunlarındaki ses performanslarını oldukça artıran Dolby Atmos ile içeriklerdeki sesleri 3 boyutlu olarak duyuyorsunuz. Bu sayede kendinizi filmin ya da oyunun içinde hissedebiliyorsunuz.

Kulaklıklar için Dolby Atmos

Kulaklıklar içinde bir teknoloji geliştiren Dolby, standart Dolby Atmos seslerinin aksine, Dolby Atmos for kulaklıklar herhangi bir çift stereo kulaklık ile çalışır.

Kulaklıklar için Dolby Atmos, kulaklıklar için birsanal surround ses biçimi olmaktadır. Ev sineması dünyası içinde her daim yeni bir standart oluyor ve daha iyi ses ya da daha iyi bir görüntü talebinde iseniz Dolby Atmosses deneyimlerinizi iyileştirmek için en yeni ve en iyi yollardan bir tanesidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.