1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Akıllı cihazlarda "aptal" şifrelere yasak geliyor! 2022 yılından İtibaren kullanılması yasaklanıyor...
Akıllı cihazlarda "aptal" şifrelere yasak geliyor! 2022 yılından İtibaren kullanılması yasaklanıyor...

Akıllı cihazlarda "aptal" şifrelere yasak geliyor! 2022 yılından İtibaren kullanılması yasaklanıyor...

İngiltere hükümeti, 2022 senesinden itibaren akıllı cihazlarda 'aptal' şifrelerin kullanılmasını yasaklamayı planlıyor.

A+A-

İngiltere hükümeti, 2022 senesinden itibaren akıllı cihazlarda 'aptal' şifrelerin kullanılmasını yasaklamayı planlıyor. 

İngiltere hükümeti, sözde akıllı cihazlarda ‘aptal’ şifrelerin kullanılmasını yasaklayacak yasaları yürürlüğe koymak üzere harekete geçti. Forbes'in haberine göre; Ürün Güvenliği ve Telekomünikasyon Altyapısı (PSTI) Tasarısı henüz yasalaşmadı. İngiltere Hükümeti kaynaklarına göre meclis, kanunu ilk fırsatta yasalaştıracak. Bu da, kanunun 2022'de devreye gireceği manasına geliyor.

Obrela Güvenlik İşletmeciliği direktörü George Papamargaritis konuyla ilgili, "En yaygın kullanılacak olan saldırı taşıyıcılarından biri, tahmin edilmesi kolay ve birden çok cihaza daha önce yüklenmiş varsayılan şifrelerdir" dedi. "Bu yeni mevzuatın varsayılan şifreleri yasaklaması ileriye doğru atılmış çok büyük bir adım ve cihaz üreticilerini ürünleri pazarlamadan önce güvenliği dikkate almaya teşvik edecek. Aksi takdirde işlerine zarar veren para cezaları ile karşı karşıya kalabilecekler."

HANGİ CİHAZLARI KAPSIYOR?

Bu tüketim malları mevzuatı olduğu için; yönlendiricileri, güvenlik kameralarını, oyun konsollarını, TV'leri, akıllı hoparlörleri , bebek monitörlerini, kapı zillerini ve akıllı telefonları kapsıyor. Dizüstü ve masaüstü bilgisayarları, tıbbi cihazları, arabaları ya da akıllı sayaçları kapsamıyor.

Bu yasa, hem cihaz üreticilerine hem de bunları ithal eden ve satanlara uygulanacağı konusunda atılmış bir adım. Yasaya göre;  bir düzenleyici firma tarafından denetlenecek olan şirketler kurallara uymaması durumunda 10 000 000 sterline kadar para cezası ya da global gelirlerin yüzde 4'ünü ödemeleri planlanıyor; devam etmekte olan ihlaller de ise günlük 20.000 sterlin ceza alabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.