1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Hangi Bitki Nelere İyi Geliyor? İşte Mucize Bitkiler…
Hangi Bitki Nelere İyi Geliyor? İşte Mucize Bitkiler…

Hangi Bitki Nelere İyi Geliyor? İşte Mucize Bitkiler…

İlaçların ham maddesi olan bitkiler, her derde deva bir şifa kaynağıdır. Doğanın bizlere hediyesi olan bu mucize bitkilerin insan vücuduna ve sağlığına faydalı birçok özelliği bulunmaktadır. Şifalı bitkiler birçok hastalığın tedavisinde destek olmaktadır.

A+A-

Burada en önemli dikkat edilmesi gereken nokta ise hangi bitkinin, hangi rahatsızlığa iyi geldiğini ya da neye iyi geldiğini bilmektedir. Bu yüzden bu bitkilerin özelliklerini iyi bilmek gerekmektedir.  Hangi bitki nelere iyi geliyor? Özellikleri nelerdir? Bu mucize bitkiler ve yararları sırasıyla şunlardır;

Çörek Otu

Vitamin ve mineral açısından çok zengin olan çörek otu, mucizevî bitkilerin en önemlilerinden birisidir. Asırlardır kullanılan bir bitki olan çörek otu bronşit, astım, boğaz ağrısı gibi soğuk algınlıklarında faydalıdır. Hafızayı güçlendirir, karaciğer hastalıklarında iyi gelir. Böbrekleri korur, böbrek taşlarının oluşumun engeller. Kan basıncını düzenler, kansere karşı korur.  Çörek otunda A, H, C, B1, B2, B6 vitaminleri ve selenyum, magnezyum, manganez, potasyum, kalsiyum, bakır ve fosfor mineralleri bulunur.

Zencefil

Zencefil, bağırsak sistemine ve şeker hastalığına fayda sağlar. Mide bulantılarına, istifralara iyi gelir, hazmı kolaylaştırmaktadır. Soğuk algınlıklarında etkilidir. Ateşli vakalarda ateşin düşürülmesine yardımcı olur. Kalsiyum, potasyum, demir ve fosfor açısından oldukça zengin olan zencefil, aynı zamanda B3 ve B6 vitaminlerini de ihtiva etmektedir.

Ada Çayı

Akdeniz kıyılarının nadide bitkilerinden olan ada çayı en şifalı bitkilerden biridir. Çay olarak tüketilebildiği gibi, aynı zamanda yemeklerde de kullanılan ada çayı sindirim sistemine çok yararlıdır. Soğuk algınlıklarının tedavisinde yardımcı olur. İdrar yolları hastalıkları ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Antioksidan özelliğinden dolayı vücuttaki zararlı toksinlerin temizlenmesini sağlar, hücreleri korur.

Rezene

Rezene ilaç sanayinde de oldukça sık kullanılan mucizevî ve şifalı bir bitkidir. Çay olarak ya da yemeklerle beraber kullanılabilir. Sindirim sistemi bozuklarında, cilt hastalıklarının tedavisinde faydalıdır. Cilde iyi gelir, emziren annelerin sütünün artmasını sağlar. Yüksek oranda potasyum içeren rezene bitkisi aynı zamanda C ve A vitaminleri açısından da oldukça zengindir. İçeriğinde bulunan yüksek oranda A vitamini görme sorunu yaşayanlar için fayda sağlamaktadır. Tansiyonun düzenlenmesine katkıda bulunur. Aynı zamanda rahatlatıcı etkisi olan rezene, uyku sorunu yaşayanlar içinde faydalı bir bitkidir.

Ihlamur

En sevilen şifalı bitkilerden olan ıhlamur, kış aylarının en sık içilen bitki çayıdır. Özellikle soğuk algınlıklarına, faranjite ve öksürüklere iyi gelen ıhlamurun, aynı zamanda ağrı kesici özelliği de bulunmaktadır. Antioksidan olan ıhlamur strese karşıda iyi gelen bir bitkidir. Uyku düzeninin iyileşmesini sağlar. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verilmesinde yardımcı olur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir. Ihlamur çayı limon ve balla tüketildiği zaman daha çok fayda sağlamaktadır.

Tarçın

Tarçın çay olarak içilebildiği gibi aynı zamanda tatlıların ve yemeklerinde vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. C, A, E, K ve B vitaminlerini ve demir, kalsiyum, potasyum, manganez ve magnezyum gibi mineralleri içeriğinde barındırmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur. Sinir sistemine faydalıdır. Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller, zararlı toksinlerden vücudu temizler. Kemik gelişimine yardımcı olur. Adet sancılarına iyi gelmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.