1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Gözler orada Müjde her ay 2.800 TL verilecek!
Gözler orada Müjde her ay 2.800 TL verilecek!

Gözler orada Müjde her ay 2.800 TL verilecek!

İşsiz gençlere müjde! Her ay 2800 TL almak istemez misiniz? Meslek edinme kursları Türkiye'nin farklı illerinde farklı yerlerde bireylerin hizmetine sunulmuştur.

A+A-

İşsiz gençlere haberler geliyor! Her ay 2.800 TL almak istemez misiniz? Mesleki edindirme kursları Türkiye'nin farklı illerinde farklı yerlerde bireylerin hizmetine sunulmuştur. İŞKUR giriş ekranı aracılığıyla Toplum Yararına planlar (TYP) için başvuru işlemi gerçekleştirilebiliyor. Şu zamana kadar binlerce iş ilanını insanlarla buluşturan İŞKUR, TYP programı ile yeni çalışanların istihdamına vesile oluyor. İŞKUR TYP için kuruma kayıtlı işsiz olmak,15 yaşını bitirmiş olmak, mesleğin kurarlarına uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak gerekiyor.

İş Başvuru Şartları Neler?

İstihdam garantili meslek edinme kursları ile hem ayda 2.800 TL kazanmak hem de kurs sonunda istihdam edinmek mümkün. Bu şartlarda ise katılım için kişilerden bazı şartların sağlanması istenmekte olup bu şartlar:

,Mesleğin kurarlarına uygun olmak belirlenen özel şartlara sahip olmak, Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu bitirmemiş olmak,İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmak, Emekli olmamak,Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak. Belirlenen şartları sağlayan ve kursa devam etmelerine engel durumları olmayan yükseköğretim ve açık öğretim öğrencilerinin de katılımlarına açıktır.

Ne Kadar Maaş Veriliyor?

Meslek eğitim kurslarına katılan kişilere, kurslara katıldıkları gün üzerinden ;Sanayi bölümündeki mesleklerde düzenlenen istihdam kesin mesleki edinme kurslarına katılanlara 1 günlük 60 lira  zorunlu gider ödemesi, Genel mesleklerde meslek edinme  kurslarına gidenlere 1 günlük 40 lira mecburi gider ödemesi, İstihdam kesin mesleki eğitim kurslarına katılanlara 1 günlük 30 lira mecburi gider ödemesi, İşte Anne Projesi boyutunda 0-15 yaşları arasında çocuğu olan ve İş Kulüp üstünlüğünden yararlanan, ardından sanayi sektöründe düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan bayanlara  1 günlük 95 lira mecburi gider ödemesi, Sanayi bölümünmdeki mesleklerde düzenlenen istihdam kesin mesleki eğitim kurslarına katılan bayanların bakmakla mükellef oldukları 2-5 yaş arası çocukları için ise aylık 400 lira bakıcı desteği ödemesi, Genel sağlık sigortası primi, meslek hastalığı ve İş kazası sigortası primi Kurumumuz tarafından mesleki eğitimi kursu zananınca karşılanmaktadır.

TYP Başvuru Koşulları Nelerdir ?

- Kurumda kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını doldurmuş olmak,

- Emekli ve engelli aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıktan okuyanlar hariç),

Kimler TYP'den Faydalanamaz?

- İŞKUR’un düzenlediği kurs veya programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) faydalanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP'ye başvuramaz.

- Gerekçesiz olarak TYP'den ayrılanlar veya kendi kabahati nedeniyle bağlantısı kesilenler, son faydalanma tarihinin üzerinden 1 yıl geçmedikçe yeni bir TYP'ye başvuramaz.

- Yararlandığı TYP süresi bittikten sonra Kurum tarafından arz  edilen vasıflara uygun en az 3 iş teklifini sorunsuz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden yirmi dört ay geçmedikçe yeni bir TYP'ye başvuru yapamaz.

- Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı kanun süresince TYP'den de faydalanamaz.

- Devam ettiği bir TYP ile gerekçeli veya gerekçesiz bağlantısı kesilen katılımcı aynı TYP'ye tekrar katılamaz.

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı açıklamadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile patronlar ayırmış ve düzenleme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır. Üye olanların hesaplarını aktifleştirmeleri için  telefon ya da e-posta  numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. aksi  bi durumda onay kodu aktarılmayacağı için üyelik etkinleştirilemez. Üye olanların hesapları en son işlem tarihinden itibaren bir yıl içinde etkin olmaz ise  hesaba bu vakit zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre eski hükümlü ve özürlü  kayıtlarında 2 senedir.

Üyeler tarafından on beş gün içerisinde okunmayan bütün mesajlar otomatik olarak silinmektedir. İŞKUR'a kayıt yapmak için öncelikle yazımızın başında da belirttiğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır. Daha sonra karşınıza çıkan üyelik anlaşmalarını kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) tam ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir.

Bu adımı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu kısımda öğrenim pozisyonunuz, hususlarınız, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri adım adım doldurur gerekirse word dosyası halinde otobiyografi de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu adımda önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma ihtimalinin daha fazla olduğu görülmüştür.

Akabinde  İŞKUR size 1 danışman atar ve iş veren ile sizi ya da işçi ile sizi bir araya getirmek için işlerini devam ettirirler. İnternet aracılığı ile İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR’da eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için müracaat etmeniz de seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli kişi size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.

İŞKUR

İŞKUR (Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi etkinliklerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası görevlerini sürdürmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı olup, özel hukuk yargılarına tâbi, hukuki kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özel bir kamu kuruluşudur.

Kaynak: Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler