1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Emekliye 2.000 TL bayram ikramiyesi müjdesi! Kimler ne kadar alacak?
Milyonlarca Emekliye 2.000 TL bayram ikramiyesi müjdesi! Kimler ne kadar alacak?

Milyonlarca Emekliye 2.000 TL bayram ikramiyesi müjdesi! Kimler ne kadar alacak?

Emeklilere ve emekli olacak olanlara özel olarak geliştirilmiş bu yeni paket ile birlikte tüm emekli olacak  kişiler 2.000 TL ek ödeme alacak. Bundan sonra emekliler Ramazan Bayramı ikramiyesini erken alacak. Bu ikramiye ödemeleri yeni zamlı aya denk geldi. 

A+A-

Emeklilere ve emekli olacak olanlara özel olarak geliştirilmiş bu yeni paket ile birlikte tüm emekli olacak kişiler 2.000 TL ek ödeme alacak. Bundan sonra emekliler Ramazan Bayramı ikramiyesini erken alacak. Bu ödemeler yeni  zamlı aya denk geldi. Başta Bayram ikramiyesi ve yüksek zamlı maaşları beraber aldılar. Nisan ayı emeklileri için önemli bir ay oldu.

Korona virüs gündeminde  kârlı çıkanlar emekli insanlarımız oldu. senede iki defa zam yerine 3. Zammı ve ramazan bayramı promosyonlarını erken aldılar. Aynı vakitte yeni verilecek olan ödemelerle beraber bu ay toplam kazançları 2.000 TL’ye çıkacak. Emeklilerin emeklilik başvuru dilekçesi vermesi durumunda kendisine göre işlemlerin yapılacağını belirtmeliyiz.

Gerekli şartları taşıyan bütün emekliler bu durumdan yararlanabilecek. Ayrıca ödemelerin başlayabilmesi için belirtilmeyen bir tarih var. Ödemeler için başvurular alınıyor ancak ödemelerin ne zaman verileceği konusunda herhangi net bir bilgi yok. Ülkemizde bulunan toplam 13 milyon emekli için çok güzel bir bayram olacak. Bu yıl dördüncü hatta beşinci ödemelerini alacak olan emekliler neredeyse gelecek sene için yapılacak olan zamların da bu sene yapılmasını isteyecek.

Emeklilere ve Emekli Olacaklara Büyük Müjde Geldi! Emeklilere Ödemeler İçin Başvurular Başladı!

Bilindiği  üzere emeklilere bu ay içerisinde  Bayram ikramiyesi ödendi. 7 Nisan 2020 tarihi ile 11 Nisan 2020 tarihi içerisinde 13 milyon emekli insanlarımız Bayram ikramiyelerini aldı ve hesaplarında gördü. Fakat yeni emekli olacak olan emekliler için de fırsat kaçmış sayılmaz. Nisan ayı içerisinde ve Mayıs ayı içerisinde emekli bağlanacak olan bütün  yeni emekli adayı vatandaşlarımıza da aynı şekilde  Bayram ikramiyesi verilecek.

Dilekçe verilmesi gerekiyor, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) verilecek olan dilekçe ile birlikte artık çok daha ivedi bir şekilde Bayram ikramiyeleri alabileceksiniz.

Daha evvelden emekli olmuş insanlarımızın bu imkandan yararlanması çok güzeldi fakat yeni emekli olacak olan insanlar  ve emeklilik maaşı Nisan ile Mayıs ayları içerisinde bağlanan emekli vatandaşlarımız  için herhangi bir bilgi yoktu. Bu bilgi de sonunda geldi. Artık bundan sonra tüm emekli adayları, emekliler ve yeni emekli olacak olanlar Bayram ikramiyesi alabilecek.

Dilekçe Nasıl Verilecek? Başvuru Nasıl Yapılacak? 

Yeni emekliler için en büyük sorun  ilk aylıkların geç bağlanıyor olmasıdır. maaşlarını erkenden almayan insanların  Bayram ikramiyesinden olumsuz etkilenmemesi gayesiyle ilgili torba yasa maddesi düzenlendi. bayram İkramiye almak için “Ödeneğin yapılacağı tarihte aylık ve gelir almak” maddesi yerine “Bayramın içinde olduğu ayda  aylık ve gelir almak” şeklinde değiştirildi.

Bundan sonra yeni emekli olmuş fakat herhangi bir geliri henüz bağlanmamış olan yeni emeklilerinde bu kanun ile beraber  Bayram ikramiyesinden yararlanması sağlandı. Başvuruları devletin kendisi yapıyor. Şahıslar olarak herhangi bir müdahale gerektirmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
İlgili Haberler