1. HABERLER

  2. SSK

  3. EYT’de Son Dakika Gelişmesi! EYT’liler İçin Flaş Gelişme! Erken Emeklilik İçin Yeni Formül… Eyt Son Durum Ne Oldu?
EYT’de Son Dakika Gelişmesi! EYT’liler İçin Flaş Gelişme! Erken Emeklilik İçin Yeni Formül… Eyt Son Durum Ne Oldu?

EYT’de Son Dakika Gelişmesi! EYT’liler İçin Flaş Gelişme! Erken Emeklilik İçin Yeni Formül… Eyt Son Durum Ne Oldu?

Her ne kadar merak ile EYT için arayışlar devam ediyor olsa bile net bir açıklama geldi mi hala net bir şey bulunmadı. Haklarını geri alabilmek ve bir yandan da emekli olabilmek için vatandaşlar son zamanlarda en çok EYT yasası gelsin diye bekliyor EYT son dakika gelişmeleri neler oldu ve bir gelişme var mı?

A+A-

Haklarını geri alabilmek ve bir yandan da emekli olabilmek için vatandaşlar son zamanlarda en çok EYT yasası gelsin diye bekliyor. Her ne kadar merak ile EYT için arayışlar devam ediyor olsa bile net bir açıklama geldi mi hala net bir şey bulunmadı. 

Milyonlarca vatandaş çalışma hayatı boyunca en çok istedikleri şey olmak. Fakat bu anlarda geçmişte gelen yasalardan dolayı vatandaşlar her ne kadar sigortalı çalışma süresi ile beraber bir yandan da gerekeli prim ödeme şartları yerine getirmiş olsalar dahi yaş şartlarını yerine getirememelerinden dolayı emekli olamayan vatandaşlar hala mevcut. Haklarını bu süreçlerde geri alabilmek ve emekli olabilmek için vatandaşlar her an EYT yasası gelmesi için can atıyor. Tabi ki bu anlarda erken emekli olmak için farklı şartları da yerine getirmek gerekiyor. Bu anlarda;

Erkenden emekli olmak için aranan şartlar

Doğum borçlanması

Kadınlar doğurmuş oldukları her çocuk adına tam ikişer yıl doğum borçlanması yapıyor. Bu sayede 760 gün prim ödeme haklarından yararlanmayı başarıyor. Kendilerine sunulan haklardan yararlanmak isteyen vatandaşların bir de dikkat etmesi gereken şey doğum yapmadan önce sigortalı olarak çalışıyor olmasıdır. Bu süreçlerde de en fazla 3 çocuk için haktan yararlanabilecek. Bu sayede 6 yıl erken emekli olma hakkı kadınlar için verilecek.

Askerlik borçlanması

Erkekler daha erken emekli olmak için askerlik borçlanması ile ortalama olarak 1 ila 2 yıl arasında fırsatları elde edecek. Eğer askere gitmeden daha önce sigortalı bir şekilde çalışma hayatına başladıysa kendileri için sunulan haklarını kullanabilecek.

3600 günden erken emekli olmak

Kadınlarda istenen 15 erkeklerde de istenen 20 yıl sigortalı çalışma sürelerinin üzerinden bir de 3600 prim gün ödeme şartları da yerine getirildiyse bu hakları elde edecek. Bu süreçlerde en önemli  konu vatandaşların 9 eylül  1999 tarihinden önce sigortalı bir şekilde işe girmiş olmasıdır. Bu yüzden belirli adımlara dikkat edilerek erken emekli olma hakları verilecektir.

Nutuk.com.tr

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler