1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Bakanlıktan Son Dakika Açıklaması Geldi: Milyonlarca Emekliye 1800 TL Zam Ve Ek Ödeme Yapılacak!
Bakanlıktan Son Dakika Açıklaması Geldi: Milyonlarca Emekliye 1800 TL Zam Ve Ek Ödeme Yapılacak!

Bakanlıktan Son Dakika Açıklaması Geldi: Milyonlarca Emekliye 1800 TL Zam Ve Ek Ödeme Yapılacak!

Emeklilerin aylıklarına gelecek olan zam formülü yeniden gündeme geldi. Türkiye Emekliler Derneği gösterge sistemine geçilmesini istedi gösterge sistemine ek olarak alt sınır aylık bağlama oranını yüzde 70’e çıkmasını istedi. İstenilen teklife göre en düşük maaş 1800 TL’yi bulacak. Tüm emeklilerin merak ettiği detaylar haberimizde.

A+A-

Türkiye Emekliler Derneği başkanı Kazım Ergün enflasyon oranındaki yüzdelik zamların yerine seyyanen zam isteğini belirterek şu ifadeleri kullandı. ‘TÜFE oranındaki yüzdelik zamlar yetersiz kalıyor. Emekli aylıklarına seyyanen zam yapılması gerek. 5510 sayılı kanunun 55. Maddesi değiştirmeli ve seyyanen zamlar ile birlikte refahtan da pay verilmeli’. Sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Emekliler karşı olan durumda son zamanlarda yeni talepler de gündeme geliyor. (TÜED) Türkiye Emekliler Derneği gösterge sistemine geçilmesini talep ediyor. Bu isteğe ek olarak mevcutta bulunan yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranının yüzde 70’e çıkmasını talep etti. Bunun yanı sıra her yıl Ocak ve Temmuz aylarında maaşları arttırılan emekliler 2020’nin son zammını Temmuz ayında gerçekleştirdi. 2020 Temmuz ayında emeklilere gelen maaş zammı yüzde 5,75 oranında arttırıldı. Bir sonraki zammı heyecanla bekleyen emekliler Ocak ayında yeniden zam alacak.

Seyyanen Zam Talebi

İstenen seyyanen zam talebi gerçekleştirilirse en düşük emekli aylığı 1800 lirayı görecek. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün emekli aylıklarına enflasyon oranındaki yüzdelik zamların kalkıp yerine seyyanen zam istediklerini belirterek şu sözleri dile getirdi. ‘ TÜFE oranındaki yüzdelik zamlar yetersiz kalıyor.

Emekli aylıklarına seyyanen zam gerçekleştirilmeli. 5510 sayılı kanunun 55. Maddesi değiştirilmeli ve seyyanen zamlar ile birlikte refahtan da pay verilmeli. Bunun yanında, emekli aylıklarında norm ve standart birliğinin sağlanması için 506 sayılı kanun döneminde olduğu gibi gösterge sistemine geçilsin. Mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranı 2 kat arttırılarak yüzde 70 olarak belirlenmeli. Bu gerçekleştirilirse en düşük emekli aylığı 1800 liraya kadar yükselir.’

Seyyanen zammı tüm çalışanlara eşit miktarda zam yapılması anlamına gelmektedir.

Emekli Ek Ödeme

5454 sayılı kanunun getirdiği uygulamaya göre emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylık miktarlarına göre her ay düzenli olarak aldıkları ücrete ek ödeme deniyor. 2006 yılının sonuna kadar vergi iadesi olarak yapılan ödeme günümüzde ek ödeme olarak ödeniyor.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler