1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli maaşlarında son dakika açıklaması: Bakan Selçuk müjdeli haberi verdi! Ocak zamları ne kadar olacak?
Emekli maaşlarında son dakika açıklaması: Bakan Selçuk müjdeli haberi verdi! Ocak zamları ne kadar olacak?

Emekli maaşlarında son dakika açıklaması: Bakan Selçuk müjdeli haberi verdi! Ocak zamları ne kadar olacak?

am miktarları için geri sayım başlarken, emekli maaşları hakkında son dakika açıklaması da Bakan Selçuk tarafından geldi. Emekliler için son iki yıllık süreç içerisinde tam 674,5 milyar ödeme yapıldı. Milyonlarca emekli vatandaş tarafından büyük bir merak ile beklenen konu hakkında da bir müjde verdi. İşte Ocak zamları hakkında merak edilen tüm detaylar...

A+A-

Emekli vatandaşların hepsi Ocak ayında gelecek zam oranları ne olacak diye araştırmalarına devam ediyor. Zam miktarları için geri sayım başlarken, emekli maaşları hakkında son dakika açıklaması da Bakan Selçuk tarafından geldi. Emekliler için son iki yıllık süreç içerisinde tam 674,5 milyar ödeme yapıldı. Milyonlarca emekli vatandaş tarafından büyük bir merak ile beklenen konu hakkında da bir müjde verdi. 

Ocak ayında emekli maaşlarına gelecek zam oranlarının neler olacağı büyük bir merak ile araştırılmaya devam ediyor. Bu zamlarda en önemli etken olarak da temmuz ve Aralık ayları arasında meydana gelmesi beklenen enflasyon oranları oluyor. 2020 yılı içerisinde ilk Ocak ardından da temmuz ayı içerisinde hem emeklilere hem de memurlar için zam oranları gelmişti. Şu an tüm gözler emekli maaşlarının Ocak miktarı ne kadar olacağı üzerinde olurken bakan Selçuk konu hakkında açıklamaları ile de dikkatleri bir anda üzerine çekti.

Emeklilere beklenen müjdeli haber...

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından gelen açıklamaları sizler için derledik.

Son iki yıl içerisinde tam 674,5 milyar ödeme...

Bakan Selçuk tarafından gelen açıklama sırasında Ağustos ayında 8,2 milyon işçi olarak emekli olan vatandaş, 2,6 milyon bağ-kur kapsamında emekli olan vatandaş ve 2,3 milyon memur emeklisi vatandaşlar için toplam 13,1 milyon sayıdaki emekli vatandaş için 30,5 milyar lira değerinde bir ödeme yapıldı. Son iki yıllık süreç içerisine bakılacak olduğu zaman da toplamda 674,5 milyar değerinde bir ödeme yapılmış olduğunu aktardı.

2018 yılından bu yana da dini bayramlarda olmak üzere yılda iki kere bayram ikramiyesi olan vatandaşlara 1000 TL değerinde ödemeler yapıldığını ve şu an 6. dini bayram ödemesinin yapıldığını aktardı. 64,2 milyar değerinde bayram ikramiye ödemeleri yapıldı. Çalıştıkları süre içerisinde ülkede birçok katkıları yer alan – alın teri döken ve ülkenin her bir karışında emekleri ve hizmetleri olan emeklilerin her an devlet olarak yanlarında olmaya devam edilecek olduğuna da dikkatleri çekti.

Yeni zam oranları ne zaman belli olacak?

SSK ve bağkur emeklilerinin yanı sıra memurlar için her yıl ocak ve temmuz ayları olmak üzere bir yıl içerisinde iki kere zam gelir. Zamların belirlenmesi için enflasyon rakamlarının belli olması gerekir. 2021 ocak ayında yapılacak olan zam oranları için de 2020 yılının son yarısı yani temmuz ve aralık ayları arasında meydana gelen enflasyon oranları belli olacak. Her ne kadar şu an temmuz – ağustos ve eylül ayı için beklenen enflasyon oranları belli olsa bile daha ekim – kasım ve aralık aylarınınki belli olmadı. Maaşların ne kadar olacağını belirlemek için bu 4 ayın enflasyon oranlarının gelmesi bekleniyor.

Temmuz – ağustos ve eylül ayları içerisinde enflasyon oranları 2.44 olarak açıklandı. Bu durum emekli maaşlarına da üç aylık süreç için 2,44 oranları ile zam getirecek. 2020 yılı genel enflasyon oranları beklentisi de 10,5 olarak açıklanmıştı. Eğer beklenen tahminler doğru çıkarsa da yeni ekonomi paketi verilerine göre ekim – kasım ve aralık aylarında 2,05 oranında meydana gelecek enflasyon oranı dikkatleri çekecek. Böylece maaşlara uygulanacak zam oranları da 4,49 olacak.

Kime ne kadar maaş zammı gelecek?

Şu an esnaflarda en düşük emekli aylığı 1886 TL olurken, belirlenen üç aylık enflasyon oranlarına göre 1932, beklentilerin meydana gelme durumları karşısında da 1971 TL ye kadar artış gözlenecek. SSK statüsü ile emekli vatandaşlar şu an en düşük 2233 TL alırken; belirlenen 3 aylık enflasyon verilerine göre bu durum 2287 TL ye, beklenen enflasyon oranları da meydana gelirse 2333 TL ye kadar artış gözlenecek.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler