1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. EYT’de Son Dakika Gelişmesi! EYT’liler İçin Umut Işığı: Resmi Olarak Görüşüldü, Siyasiler Davet Edildi… Eyt Son Durum Ne Oldu?
EYT’de Son Dakika Gelişmesi! EYT’liler İçin Umut Işığı: Resmi Olarak Görüşüldü, Siyasiler Davet Edildi… Eyt Son Durum Ne Oldu?

EYT’de Son Dakika Gelişmesi! EYT’liler İçin Umut Işığı: Resmi Olarak Görüşüldü, Siyasiler Davet Edildi… Eyt Son Durum Ne Oldu?

EYT federasyonu başkanı Gönül Boran Özüpak; EYT konusunda muhalefet ile açık oturum yapılmasının uygun olacağı yönünde bir çağrıda bulundu. Tüm iktidar yetkilerinin de bu oturum içerisinde yer almasını istedi.

A+A-

EYT federasyonu başkanı Gönül Boran Özüpak; EYT konusunda muhalefet ile açık oturum yapılmasının uygun olacağı yönünde bir çağrıda bulundu. Tüm iktidar yetkilerinin de bu oturum içerisinde yer almasını istedi.

Emeklilikte yaşa takılanlar için konuştu…

Emeklilikte yaşa takılanlar için hükümet tarafından atılacak olan adımlar büyük bir merak ile bekleniyor. Bu süreçlerde bir yandan da seslerini duyurabilmek adına mücadele son hız ile devam ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar; sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği ile beraber EYT Marmara federasyonu Özüpak; FOX TV ekranlarına gelen sabah haber programına konuk oldu.

Küçükkaya tarafından kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren Özüpak; muhalefete karşı bir çağrıda bulunarak – açık oturum yapılmasının uygun olacağı ve bazı iktidar yetkilerinin de bu süreçlerde katılmasının doğru olacağını aktardı.

Emeklilikte yaşa takılanlar mağduru olarak şu an beş milyondan daha fazla vatandaş olduğuna karşı konuya değinen Özüpak yaptığı konuşma sırasında; ‘’ erken emeklilik algısı ile günü gelmeyen vatandaşlar arasında büyük fark olduğunu – vaktinden daha önce sanki emekli olmak için haklar isteniyor gibi algıların oluşturulması – tam 28 yıldır çalışma hayatına devam eden vatandaşların yer aldığı – hizmet etmiş bir topluluk olduğunu – asla erken emeklilik istenmediği – gün ve prim şartlarını yerine getiren vatandaşlar için resmen hayrı sen yaşlısın diye iş vermeyen iş veren ile hayır sen daha gençsin diyerek emeklilik hakkı vermeyen devlet arasında kaldıklarını – 47 yaşında olan bir vatandaştan 5525 gün istendiği anlarda 10090 gün prim ödemesi ile hala 1.5 yıllık süreç beklemek zorunda olacağı – anayasal haklardan tam anlamı ile mahrum edildiği – eşitlik ilkesinin maalesef ki ihlal edilmiş olması – 46 yaşında bir insan emekli olamaz diye kendileri için diyemediklerini – insanca yaşayacak şekilde maaş bağlamadıklarını ve ona göre bir maaş bağlamaları gerektiği – kimsenin bu süreçlerde ikinci bir iş içerisinde çalışmak zorunda kalmayı istemediği’’ tarzında sözleri ile dikkatleri çekti.

Muhalefet partileri için de bir çağrıda bulunan Özüpak; Emeklilikte yaşa takılanlar federasyonu genel başkanı olarak yer alırken bir yandan da Emeklilikte yaşa takılanlar için açık bir oturum düzenlenmesini istedi. Gerçekleştirilmesi istenen açık oturum içerisinde muhalefet dışında bir yandan da iktidardan bazı kişilerin katılmasını dile getirdiği dikkatleri çekti.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler