1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari Ücretli Vatandaşlara 2.500 TL Maaş Şoku! Asgari Ücret Zammı Ne Zaman, Kaç TL Olacak?
Asgari Ücretli Vatandaşlara 2.500 TL Maaş Şoku! Asgari Ücret Zammı Ne Zaman, Kaç TL Olacak?

Asgari Ücretli Vatandaşlara 2.500 TL Maaş Şoku! Asgari Ücret Zammı Ne Zaman, Kaç TL Olacak?

2020 yılının son ayları gelirken 2021 yılının başında asgari ücretli maaşlara gelecek zam oranları büyük bir merak ile bekleniyor. Tam 12 ay boyunca geçerli olacak bu zam kararı 7 milyondan daha fazla sayıda olan çalışanları yakından ilgilendiriyor. Peki, 2021 Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

A+A-

2020 yılının son ayları gelirken 2021 yılının başında asgari ücretli maaşlara gelecek zam oranları büyük bir merak ile bekleniyor. Tam 12 ay boyunca geçerli olacak bu zam kararı 7 milyondan daha fazla sayıda olan çalışanları yakından ilgilendiriyor. Temel ürünler üzerinden yaşanan fiyat artışlarının yanı sıra korona virüs süreçlerinde özellik ile de gıdalar üzerinde meydana gelen artışlardan ötürü alım güçlerinin azalmasından bir hayli yakınan asgari ücretli çalışanlar; maaşlarına gelecek olan zamların ne kadar olabileceğini araştırmaya devam ediyor.

Ülke genelinde 7 milyondan daha fazla bulunan asgari ücretli çalışanlar gelir düzeylerinin en alt noktası ile geçimlerini devam ettirmek konusunda zorluk çekiyorlar. Maaşlarına yılda bir kere ocak ayında yapılan zam ardından asgari ücretlilerin en çok zorlanmasına neden olan durum olarak yıl içinde meydana gelen enflasyon oranlarının bu kadar artış göstermesi oluyor. Tabi ki hal böyle olunca ocak ayında yapılacak zam oranları asgari ücretli vatandaşlar için büyük önem taşıyor.

Asgari ücretlilere gelecek zamda en önemli etken enflasyon rakamları…

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar için yıllık olarak beklenen zam oranları belirlenirken yapılan değerlendirmeler sırasında en önemli nokta TÜİK tarafından gelen enflasyon oranları oluyor. Bu süreçler içerisinde 12 aylık olarak meydana gelen enflasyon oranları ele alınırken bir yandan da bir sonraki yılın enflasyon oranlarının hedefi ön planda tutuluyor.

2020 yılında meydana gelen enflasyon rakamları ve 2021 yılında beklenen tahminler

Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak; yapmış olduğu bir açıklama sırasında yeni ekonomi paketi kapsamı ile beraber önümüzdeki üç yıllık süreç için verileri ele aldı. Bakan Albayrak tarafından ele alınan konulardan bir tanesi de enflasyon verileri oldu.

2020 yılının son aylarında meydan gelecek enflasyon rakamları adına hazine ve maliye bakanı tam olarak 10.5 tahminleri ile dikkatleri çekti. 2021 yılı için tahminleri yürütülen enflasyon oranlarının da ortalama olarak yüzde 8.5 bandında hareket edeceğini düşünüyor.

Eğer asgari ücret tespit komisyonu 2021 ocak ayında asgari ücretli maaş zamları için 2020 yılının enflasyon verilerine göre bir yol izlenmesi söz konusu olursa maaşlarda 244 TL zam olacak. Bir yandan da 2021 yılının beklenen hedefleri gözler önüne alınırsa maaşlara gelecek zam oranları 197 TL olacak.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler