1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Milyonlarca Vatandaşa Kötü Haber! Emeklilikte yeni yaş sınırı isyan ettirdi! Emekliye yaş sınırı getirildi…
Milyonlarca Vatandaşa Kötü Haber! Emeklilikte yeni yaş sınırı isyan ettirdi! Emekliye yaş sınırı getirildi…

Milyonlarca Vatandaşa Kötü Haber! Emeklilikte yeni yaş sınırı isyan ettirdi! Emekliye yaş sınırı getirildi…

CHP Hatay Milletvekili olarak görev yapan Mehmet Güzelmansur aracılığı ile emeklileri derinden etkileyecek üzecek bir açıklama geldi. Güzelmansur tarafından gelen açıklamaya göre destek prim ödemelerinin geri geleceği - ölüm aylığı ile eşe yaş sınırlarının geleceği - sağlık kesintilerinin de yüzde beş oranlarına kadar artacağı oluyor.

A+A-

HP Hatay Milletvekili olarak görev yapan Mehmet Güzelmansur aracılığı ile emeklileri derinden etkileyecek üzecek bir açıklama geldi. Güzelmansur tarafından gelen açıklamaya göre destek prim ödemelerinin geri geleceği - ölüm aylığı ile eşe yaş sınırlarının geleceği - sağlık kesintilerinin de yüzde beş oranlarına kadar artacağı oluyor.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur bir açıklamada bulundu. Bu süreçlerde; '' Sigorta primleri genel müdürlüğü ile beraber gene sağlık sigortası genel müdürlüğü içerisinde emekli vatandaşların istemeden de olsa aleyhine olan bir takım hazırlıklar gündemde yerini alıyor. Şimdiden emeklileri uyarmalarının yanı sıra kamu yönetimi bu anlarda israfa son vermeyen - lüks ya da şatafattan taviz vermedikleri sürece - kamu gelir ve gider dengelerinin bozulmasına neden olan saray ve çevresinde kaynak yaratmak adına emeklilerin adeta bellerini bükecek düzeyde olan çalışmalar devam ediyor'' açıklamaları dile dikkatleri çekti.

Gelen haberlere göre neredeyse bu alanlarda yer alan tüm birimler içerisinde vekalet ile yönetilmeye devam eden SGK yöneticilerinin vekillik durumlarından kurtulması ya da, kamu üzerinde kaynak yaratabilmek adına emeklilerin belini daha da kötü hale getirecek kanuni düzenlemeler ile yarışlara girildiği yolunda bilgiler ile belirli noktalara değindi.

Destek prim ödemeleri geri gelecek

Yapılan çalışmaların bir tanesi de SGDP ödeme durumlarının geri getirilecek olmasıdır. Emeklilik süreçlerinin ardından esnaf statüsü ile çalışma hayatına devam eden vatandaşlar 2015 yılına  girilmesinin ardından yüzde on beş oranları ile SGDP kesintilerine maruz kaldılar. Bu durum ardından yüzde ona 2016 yılı ile de tamamen kaldırılma adımlarına gidildi. SGK içerisinde yer alan vekil yöneticileri ile şimdilerde SGDP ödemelerini de yeniden gündeme getirebilmek adına kanunlar üzerinde değişiklik olacağına dair çalışmalar devam ediyor.

Ölüm aylığında eşlere yaş sınırı gelecek

SGK ölüm aylığı için yaş sınırları da getirilecek. Mevcut durumlar incelenecek olur ise SGK üzerinde eşlerin vefat etmesi üzerine ölüm aylıkları da veriliyor. SGK tarafından yapılan hazırlık süreçlerinde eğer vefat eden SGK bünyesindekilerin eşleri için belirli bir yaşların da üzerinde yer almıyorsalar bu aylık bağlanmak için ön görülmeyecek. 30 ve 35 gibi herhangi bir yaş sınırı gelecek. Bu yaşlara gelmeleri söz konusu olana kadar ölüm aylıkları da verilmeyecek.

Sağlık kesintileri yüzde beş oranlarına artış gösterecek

SGK bünyesinde yapılması beklenen hazırlıklar adına emekli açısından son zamanlarda meydana gelen en insafsız sağlık kesintileri adına düzenlemeler de meydana gelecek. SGK vekil yöneticileri hem bu anlarda kendi ikballeri hem de kamuya kaynak yaratabilmek için emekli aylıkları için yüzde beş sağlık kesintilerinin yapılması da planlanıyor. Büyük bir çoğunluk incelenecek olur ise açlık ve yoksulluk sınırına kadar gelen ve dar gelir ile yaşamlarına devam eden  aileler için ilaç paralarını zar zor bir şekilde denkleştiren emekliler adına yapılacak böyle bir düzenleme de vicdan ya da adalet ile bağlaşmaz.

Nutuk.com.tr

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler