1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4/D Taşerona 13 günlük tediye ödemesi kaç TL? 4/D'li işçiler ek ödeme alacak mı?
4/D Taşerona 13 günlük tediye ödemesi kaç TL? 4/D'li işçiler ek ödeme alacak mı?

4/D Taşerona 13 günlük tediye ödemesi kaç TL? 4/D'li işçiler ek ödeme alacak mı?

Kadroya geçme işlemleri tamamlanan taşeron işçiler için ek ödeme verilecek mi merak edilen sorulardan bir tanesi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan bir açıklama sırasında müjdeli haber gelmişti. Taşeron Olarak Yer Alan İşçiler Ek Ödeme Alma Hakkı Elde Edecek Mi? Taşeronlar İçin Verilecek 13 Günlük Tediye Ödemesi Ne Kadar Olacak? Detaylara Haberimizden Ulaşabilirsiniz...

A+A-

Kadroya geçme işlemleri tamamlanan taşeron işçiler için ek ödeme verilecek mi merak edilen sorulardan bir tanesi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan bir açıklama sırasında müjdeli haber gelmişti.

Korona virüs salgını ile alakalı yapmış olduğu bir açıklama sırasında Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev alan Albayrak ile bir görüşme yapmış olduğunu ve ardından da sağlık alanlarında yer alan personeller adına ek ödeme adına anlaşma yaptıklarını bildirimleri arasında almıştı.

Yapılan anlaşmanın ardından sağlık alanında yer alan çalışanlar için de 3 ay boyunca olacak ek ödemeler taban fiyattan değil de tavan fiyattan yer alacaktı. Aynı zaman içerisinde bir de ocak haziran ve ağustos olarak üç ay olma şartı ile toplam on üçer günlük bir tediye ödemesi yapılması da başlandı.

Bu yıl içerisinde kamu işçileri adına toplam 52 gün değerinde ek bir ödeme olarak tediye ödemeleri yer alacak. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan tarafından verilen bir karar ile yayımlanması ardından tarihin netleşmesi de meydana gelecek.

Ek Ödeme Müjdesinin Ardından Gerekli Detaylar Bekleniyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan bir açıklama sırasında ek ödemeler için sağlık personellerinin de faydalanabilecek olduğu yer aldı. Sağlık Bakanlığı bünyesi içerisine yer alan ve çalışmalarına devam eden taşeron olarak yer alan işçiler ile bunların ardından kadroya geçmesi tamamlanan işçiler de, yollanan mesajlar arasında ek ödeme istedikleri ve bundan faydalanıp faydalanamayacak olduklarını sormalarını dile getirdi. Bu noktada kimseyi mağdur etmemek adına gerekli açıklamalar da yer aldı.

Tediye İkramiye Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

2020 yılı içerisinde tediye ikramiye ödemeleri için de olması beklenen ikinci taksitler mayıs ayı içerisinde başlayacak. İlk taksitler ocak ayında başladı ve ikincisi nisan ayı içerisinde ilave tediye ikramiyesi adı altında merak edilen durumlardan bir tanesiydi. Yapılan açıklama ile mayıs ayında olacağı da haberler arasına eklendi.

Taşeronlar İçin İlave Tediye Ödemesi

Kamuda çalışanlar için yılda toplam 52 günlük tediye ödemesi yapılıyor. Ocak, haziran, ağustos ve aralık ayları olmak üzere dört ayda gerçekleşen ödemeler bulunuyor. Bu noktada Cumhurbaşkanı Kararı ile tarih net bir şekilde belli olacak.

Linyit ve taş kömürü madeni gibi yerlerde çalışan işçiler adına gelir vergisi muaf durumları olmasından dolayı 52 gün üzerinden yapılacak tediye ödemeleri en az 8594 TL değerinde olacak.

Yer altında çalışmalarına asgari ücretle çalışmaya devam edenler ise en az 4297 TL ek ödeme alacak. İlave olarak yapılan tediyeden SGK primleri kesiliyor.

Ödemenin yüzde on beşlik bir oranı sigorta primi ya ve tediye ödemesinin gerçekleşmiş olduğu tarihte işçinin yer aldığı vergi dilimine uygun bir gelir vergisi kesintisi olacak.

Ayrıca ilave olarak yapılan tediye ödemeleri arasında damga vergisinin de yer alması bunun da kesilmesine neden olacak. Peki, Taşeron işçilere ve kadroya geçen 4D’li işçilere ne kadar ek ödeme yapılacak?

Tediye İkramiye ödemeleri;

2.943 TL maaş alan işçi için 913 TL

3.000 TL maaş alan işçi için 929 TL

3.500 TL maaş alan işçi için 1.084 TL

4.000 TL maaş alan işçi için 1.239 TL

4.500 TL maaş alan işçi için 1.394 TL

5.000 TL maaş alan işçi için 1.548 TL

olacak şekilde düzenlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
İlgili Haberler