1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Vali Avni Çakır: “Akraba ve komşu ziyaretleri sonrası vak'alar arttı”
Vali Avni Çakır: “Akraba ve komşu ziyaretleri sonrası vak'alar arttı”

Vali Avni Çakır: “Akraba ve komşu ziyaretleri sonrası vak'alar arttı”

Kastamonu Valisi Avni Çakır, son iki haftadır akraba ve komşu ziyaretleriyle birlikte vak'alarda artışın gözlemlendiğini belirterek, “Bu rakamlar şu an için bizim açımızdan yönetilmez seviyede değil. Fakat kesinlikle tedbirlerimize en üst düzeyde devam ettirmemiz gerekiyor” dedi.

A+A-

Vali Avni Çakır, beraberinde Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan ve İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Yüksel Kutlu ile birlikte Nasrullah Meydanı ile İplikçiler Çarşısı’nda bulunan iş yerlerini denetledi. Vali Çakır, korona virüse karşı alınan tedbirleri denetleyerek, iş yeri sahipleriyle sohbet etti.

Bir iş yerine giren Vali Çakır, burada iki engelli öğrencinin el işlemesiyle yaptığı örgüleri gördü. Engelli öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Çakır, engelli öğrencilerin yapmış olduğu el işlemesi nakışlarından ürün satın aldı.

“Vak'alar ilimizde tekrar artışa geçti”

“Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosuyla Kastamonu’da Covid-19 mücadelesi kapsamında yapmış oldukları denetimleri kapsamlı bir şekilde sürdürdüklerini söyleyen Vali Çakır, “Şu anda il merkezinde ve ilçelerimizde geniş bir katılım ile saha denetimlerimiz devam ediyor. Kastamonu’da Temmuz sonunda başlayan ve Ağustos ayında pik yapan bir süreç yaşanmıştı. Daha sonra alınan sıkı tedbirler ile tüm kamu ve kuruluşlarının desteğiyle Eylül ayı itibariyle virüsle mücadelede ciddi başarı elde etmiştik.

Ancak son 2 haftadır hem dünya üzerinde, hem ülkemizde meydana gelen ciddi artışlar, ilimizde de geçen hafta itibariyle kendisini göstermeye başladı. Bu rakamlar şu an için bizim açımızdan yönetilmez seviyede değil. Fakat kesinlikle tedbirlerimize en üst düzeyde devam ettirmemizi gerektirecek bir seviyede. Bu anlamda umuma açık yerlere yönelik tedbirlerimizin, düğünlerde, cenazelerde alınan tedbirlerimizin sonuçlarını gördük. Vak'a sayılarında ciddi düşüşler sağlandı.

Maalesef birçok ilimizde olduğu gibi ilimizde de akraba, komşu ziyaretleri gibi ziyaretlerin virüsün yayılmasına imkan sağladığını görmekteyiz. Maalesef bu somut tespitimiz. Birçok ilçemizde sıfırlamış olduğumuz vak'a sayıları maalesef tekrar arttığını tespit ettik. Bu kapsamda özellikle son 2 haftadır kolluk kuvvetlerimizle, belediye personellerimizle, muhtarlarımızla, bu mücadeleye destek veren tüm kamu kuruluşlarımızla vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Bundan sonraki önceliğimiz komşu ve akraba ziyaretlerini mümkünse sıfırlamak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.