1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Uzman İsimden Altın Yatırımcılarına Kritik Uyarı! O Tarihten İtibaren Altın Fiyatları Değişecek... Peki, Altın Ne Kadar Olacak?
Uzman İsimden Altın Yatırımcılarına Kritik Uyarı! O Tarihten İtibaren Altın Fiyatları Değişecek... Peki, Altın Ne Kadar Olacak?

Uzman İsimden Altın Yatırımcılarına Kritik Uyarı! O Tarihten İtibaren Altın Fiyatları Değişecek... Peki, Altın Ne Kadar Olacak?

Altın fiyatları son aylarda büyük dalgalanmalar yaşadı ve bu durum yatırımcıları endişelendirdi. Bu nedenle, yatırımcılar son dakika açıklamalarını yakından takip etmekte ve altın fiyatları hakkında önemli bilgiler edinmeye çalışmaktadırlar. Tunç Şatıroğlu, bu konuda önemli açıklamalar yaptı ve merak edilen soruların cevaplarını verdi.

A+A-

Tunç Şatıroğlu, son zamanlarda altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar hakkında önemli açıklamalar yaptı. Yatırımcıların merak ettiği sorulara yanıt veren Şatıroğlu, altın fiyatlarındaki düşüşün önemli bir nedeninin ABD dolarının değer kazanması olduğunu belirtti.

Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politikalarının ve küresel ekonomik durumun altın fiyatlarını etkilediğine dikkat çeken Şatıroğlu, yatırımcıların altın yatırımlarını kısa vadeli olarak değil, uzun vadeli olarak düşünmeleri gerektiğini vurguladı.

ALTIN FİYATLARINDA YENİ ADRES BELLİ OLDU

Altın fiyatlarındaki dalgalanmaların devam ettiği son dönemde yatırımcılar, uzmanların açıklamalarını yakından takip ediyor. Tunç Şatıroğlu da altın fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şatıroğlu, altın fiyatları için umutlu olduğunu belirterek, fiyatların makro açıdan bakıldığında çok düşük olduğunu vurguladı.

Ayrıca ABD M2 para arzının pandemi sürecinden bu yana %38 arttığını ifade eden Şatıroğlu, bu artışın ABD piyasasında birçok şeyin fiyatını arttırdığını söyledi. Altın fiyatlarının para arzı kadar değerlendirildiğini belirten Şatıroğlu, %38 artış ile altının 2200 dolar seviyesinde olması gerektiğini aktardı. 2018 yılından bu zamana kadar ülkedeki enflasyon artışının %20 olduğunu ifade eden Şatıroğlu, iki tarafta da artış olmasına rağmen altının geride kaldığını belirtti.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Altın fiyatlarındaki dip seviyenin henüz görülmediğine dikkat çeken uzmanlar, ons fiyatının 1790 dolar seviyesine doğru gerileyebileceğini öngörüyor. Ancak Tunç Şatıroğlu, bu durumun geçici olacağına inanıyor ve "İlla ki yükselme potansiyeli çok yüksek" ifadelerini kullanıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.