1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Türk mobilyacılar ihracat basamaklarını hızla çıkıyor
Türk mobilyacılar ihracat basamaklarını hızla çıkıyor

Türk mobilyacılar ihracat basamaklarını hızla çıkıyor

Türkiye'ye 2019’da 3,6 milyar dolar döviz kazandıran, 2,7 milyar doların üzerinde dış ticaret fazlası veren mobilya sektörü, Uluslararası İzmir Mobilya Fuarında büyük bir buluşmaya sahne oluyor. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, Çin’deki korona virüsün dünyaya hızla yayıldığını, 300’e yakın fuarın iptal edildiğini, ama Türkiye’nin şanslı ülkelerde

A+A-

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Modeko Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı kapsamında, Mobilya İhracatçıları Sektör Buluşmasına ev sahipliği yaptı. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, Çin’deki korona virüse vurgu yaptı.

Virüsün dünyaya hızla yayıldığının altını çizen Yağcı, 300’e yakın fuarın iptal edildiğini; ama Türkiye’nin şanslı ülkelerden biri olduğunu söyledi. Yağcı, "31. Modeko Fuarı ziyaretçilerine kapıları açtı. Değişik şehirlerden 327 firma katılım gösteriyor. Farklı noktalardan her gün artarak gelen yabancı ziyaretçilerimiz olacak. Ticaret Bakanlığı kanalıyla gerçekleştirdiğimiz alım heyetlerine büyük destek veriyoruz. Fas, Özbekistan, Bosna Hersek’ten alım heyetlerimiz var. Katılımcılarımız umarım güzel işlere imza atarlar, siparişler alırlar" dedi.

Üniversiteler fuarda

Fuar organizasyonuna ilave katkıda bulunmak için üniversitelerle irtibata geçtiklerini ve tasarımla ilgili hocaları davet ettiklerinden bahseden Cahit Doğan Yağcı, "Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Yüksekteknoloji Enstitüsünün tasarım bölümlerini davet ettik. Ege İhracatçı Birlikleri olarak bir stant açmaya tasarımla ilgili faaliyetlerde bulunmaya karar verdik. Bugün başlayan aktiviteler 3 gün sürecek, her gün ayrı hoca gelip tasarımla ilgili sorularınızı cevaplandıracak. Sürekli katma değeri yüksek ürün ihracatından bahsediyoruz. Bunun için tüm alt sektörlerimize düşen çok görev var. Tasarım ve markalaşmaya büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimizde sektörle ilgili özellikle mobilyada eğitimli eleman konusunda ciddi açıklar vardı. Meslek okullarında burslar verdik. Üniversitelerin tasarım bölümleriyle işbirliği yaparak öğrencilere bu mesleği sevdirmeye çalışıyoruz. Üniversitelerle işbirliği yapamazsak sanayiye olan katkımızda iddialı olamayız. Ancak üniversitelerle işbirliğinin sonucunda sektöre daha çok katkımız olacak" şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.