1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump'tan son dakika 'nükleer' resti! İran'dan fotoğraflı soru!
Trump'tan son dakika 'nükleer' resti! İran'dan fotoğraflı soru!

Trump'tan son dakika 'nükleer' resti! İran'dan fotoğraflı soru!

Son dakika haberi: İran'ın bir anda dünya gündemine düşen nükleer kararının ardından Rusya ve ABD'den peş peşe açıklamalar geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Kellyanne Conway'ın ardından ABD Başkanı Donald Trump'tan da nükleer rest geldi. Dünya bu açıklamalara ki

A+A-

Son dakika haberi: İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin Irak'ta ABD saldırısı sonucu öldürülmesinin ardından yükselen gerilim sürüyor.

İRAN DÜNYAYA DUYURMUŞTU

İran, bu kapsamda nükleer anlaşmayla sınırlanan uranyum zenginleştirmesine herhangi bir sınır olmadan devam edeceklerini açıkladı. ABD anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmişti.

ABD'DEN AÇIKLAMA: TRUMP BU KONUDA İNANÇLI

İran'ın tarihi kararı sonrası Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü Kellyanne Conway, ABD Başkanı Donald Trump'ın halen İran'la nükleer anlaşma konusunu tekrar müzakere etme konusunda inançlı olduğunu bildirdi.

BİR AÇIKLAMADA TRUMP'TAN GELDİ

Trump sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İran hiçbir zaman nükleer silah sahibi olamayacak'' açıklaması yaptı.

ZARİF'TEN ABD'YE FOTOĞRAFLI SORU: HALA İSTİYOR MUSUN?

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, resmi hesabından ABD Başkanı'na yönelik bir tweet attı.

Tahran'da bugün düzenlenen Kasım Süleyani'nin cenaze törenine katılan yüz binlerce insanın havadan çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak, "Daha önce böyle bir insan seli gördün mü Trump? Bölgemizle ilgili istişarelerde hala etrafındaki palyaçoları mı dinlemek istiyorsun? Ve hala bu büyük ulusun halkının iradesini kırabileceğini düşünüyor musun? ABD'nin Batı Asya'daki nifakçı varlığının sonu başladı.

RUSYA'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

İran'ın nükleer anlaşmayla sınırlanan uranyum zenginleştirme faaliyetlerine herhangi bir kısıtlama olmadan devam edeceklerini duyurmasına ilişkin açıklama yayınlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu adımın nükleer silahların yayılması tehdidi oluşturmayacağını belirtti.

Tahran'ın kararı hakkında yazılı açıklama yapan Rus Dışişleri, "Tahran'ın JCPOA'da öngörülen uranyum zenginleştirme konusundaki kısıtlamaları reddetmesi, nükleer silahların yayılması bakımından herhangi bir tehdit oluşturmaz. İran, tüm faaliyetlerini Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ile yakın etkileşim içinde ve UAEK'nın sürekli kontrolü altında yürütüyor. İran yönetiminin UAEK'yla işbirliğine bağlı kaldığını, kapsamı ve derinliği açısından benzersiz olan denetimlerin seviyesini koruyacağını açıkladığına dikkat çekmek isteriz" ifadelerini kullandı.

ABD'YE PEŞ PEŞE SALDIRILAR

Irak'ın Salahaddin vilayetinde ABD askerlerinin kaldığı Beled Askeri Üssü'ne füzeli saldırı düzenlendi. Eş zamanlı olarak Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği yakınlarına füzeli saldırı düzenlendi.

Yeşil Bölge'nin trafiğe açık olan kapıları güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Saldırının ardından Pentagon'dan açıklama yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.