1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeron işçilere sevindiren haber!
Taşeron işçilere sevindiren haber!

Taşeron işçilere sevindiren haber!

Gündemde çoğunlukla yer alan sorunlar sebebiyle tartışmaların merkezinde bulunan taşeron işçilere bu kez terfi ile ilgili müjdeli haber geldi.

A+A-

Taşeron konumunda çalışan işçilerin çoğunluğunun hem özlük hemde sosyal hakları boyutunda yaşadığı problemler ve bı problemlerin gündeme getirilmesi devam ederken, uzun zaman sonra taşeron işçiler için sevindirici haber geldi.

Yaşanan sevindirici haber sonucunda daha önce kadrolu çalışan 1 milyon taşeron işçinin çalışma süresi devam ederken bulundukları konumdan bir üst konuma geçerek yükselmesi mümkün olabilecek.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen gelişme ile taşeron konumundaki işçilerin gerekçelerinin geçerli olması halinde şehirler arası aktarma yaptırılmasının önünün açılacağını dile getirmişti. Bugün olan olayda ise işçiler koşulları sağlamaları durumunda terfi hakkını eline alacak.

Taşeron işçileri ilgilendiren ve hâlâ üstünde çalışılan konu ile ilgili ayrıntılar belirlenmeye devam ediyor. Bu durumda ; eğitimine devam edenler ve öğrenim durumları değişenlerin çalıştığı konumlar yükseltilebilecek. Herhangi bir iş bölümünde çalışan taşeron işçiler kadrolu olmaya devam edecek, eğitimi arttıkça mertebesi de yükselmiş olacak.

Elbette bu değişimlerin etkileneceği tek farklılık rütbe olmayacak.Var olan sistem içinde çoktanlığına ve konumuna göre maaş ala taşeronların, geçtikleri konumun karşılığı olarak aldıkları maaşlarında artacağının bilgisi de kulis bilgileri arasında verildi.

Kaynak : nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler