1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 81 Şehre Müjde: Taşeron İşçiler MEB’den Kadroya Geçti!
81 Şehre Müjde: Taşeron İşçiler MEB’den Kadroya Geçti!

81 Şehre Müjde: Taşeron İşçiler MEB’den Kadroya Geçti!

Taşeron olarak çalışan ve sonradan kadroya geçen personeller için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan son dakika açıklaması geldi. MEB tarafından Türkiye’nin bütün illerine gönderilen yazıda; işçilere direksiyon sınavlarında görev verilmesi ve ayrıca ek ödeme yapılması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

A+A-

Kadro Alan Taşerona Yeni Görev ve Ek Ödeme Yazısı.

Geçtiğimiz zamanlarda alınan karar ile; kamu kuruluş ve kurumlarında çalışan on binlerce, hatta yüz binlerce taşeron işçi; OHAL (Olağanüstü Hal) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya alındı. Kadro sonrasında ise işçiler, özlük ve maaş hakları konusunda bir takım mağduriyetler yaşadılar. Yaşanılan bu sorunlar, hala çözülmüş değil.

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından görüş yazısı yayınlandı. Yayınlanan bu yazıda; kadroya geçen 4/D statüsünde olan personellere döner sermayeden görev verilebileceği yer aldı. Aynı zamanda bu görevleri yerine getiren personellere uygun bir şekilde ek ödeme verileceği de bildirildi.

Ek olarak taşeron şirketlerden kadroya geçen çalışanlar da bu kararnameden yararlanabilecek.

Konu olan MEB yazısında direksiyon dersi uygulama sınavında yer alacak personeller için şu ifadeler yer alıyor;

"Sözleşmelerinde aksine bir hüküm bulunmadıkça 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre 4-B'li ve 4-D'li personele döner sermayeden görev verilebileceği ve bu görevlerine uygun ücretlerin ödenebileceği belirtilmektedir."

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından Mart ayında yayımlanan ve il müdürlüklerine gönderilen resmi yazıda , sürücü belgesi alan vatandaşların katılmak zorunda olduğu direksiyon uygulama sınavında sözleşmeli personel ve taşerondan kadroya geçen personellere ilişklin karara yer verildi. 

Bu yazıya göre direksiyon dersi sonrası uygulama sınavında görev alacak işçiler için şu ifadelere yer verildi: 

"Sözleşmelerinde aksine bir hüküm bulunmadıkça 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre 4-B'li ve 4-D'li personele döner sermayeden görev verilebileceği ve bu görevlerine uygun ücretlerin ödenebileceği belirtilmektedir.

Diğer taraftan söz konusu personel 5510 sayılı İş Kanunu'na tabi olup aldıkları ücretlerin tamamı SGK primine tabidir. Bu nedenle de verilen bu tür görevlerde görev yapacakları günden bir gün önce SGK girişi yapılması mecburiyeti vardır.

Milli Eğitim Bakanlığı Uyardı!

“Bu kapsamda, il milli eğitim müdürlüklerinin cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları ve sıkıntılar yaşanmaması için il/ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından son gün (Cuma günü) resen görev verilirken, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda bulunan 4-B'li ve 4-D'li personel kapsamı dışındaki personele öncelik verilerek görevlendirmelerin yapılması hususunda," ifadelerine yer verilmiştir. Ancak bazı il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ilgi yazıyı gerekçe göstererek yukarıda belirtilen personele görev vermedikleri Bakanlığımıza ulaşan duyumlardan anlaşılmaktadır.

Yukarıda da açıklandığı üzere, 4-B'li ve 4-D'li personelin sistem üzerinden müracaatta bulunarak direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavlarında görev almasında herhangi bir sakınca

Kanak: Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
İlgili Haberler