1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeron İşçilere güzel haber Terfi Geliyor
Taşeron İşçilere güzel haber Terfi Geliyor

Taşeron İşçilere güzel haber Terfi Geliyor

Gündemde sıklıkla yer bulan ve genellikle mevcut sorunlar üzerinden tartışmaların odağında bulunan taşeron işçilere bu sefer terfi ile ilgili olarak müjdeli haber geldi.

A+A-

Taşeron statüsünde çalışan emekçilerin birçoğunun hem sosyal hakları hem de özlük hakları kapsamında yaşadığı sorunlar ve bu sorunların dile getirilmesi devam ederken, uzun bir aradan sonra taşeron işçiler hakkında sevindirici bir gelişme yaşandı.

Yaşanan gelişme neticesinde daha önce kadroya alınmış olan yaklaşık 1 milyon taşeron işçinin, çalışma süreleri devam ederken bulundukları pozisyondan bir üst pozisyona geçerek terfi edebilmesi mümkün olabilecek.

Geçtiğimiz gün yaşanan gelişme ile taşeron statüsündeki işçilerim mazeretlerinin geçerli bulunması halinde şehirler arasında nakil yaptırabilmelerinin önünün açılacağı ifade edilmişti. Bugün gelişen olaya göre ise işçiler şartları sağlamaları halinde terfi hakkını elinde bulunduracak.

Taşeron işçileri alakadar eden ve hali hazırda üzerinde çalışılan çalışma ile ilgili detayları belli olmaya devam ediyor. Bu çalışmaya göre; eğitim hayatına devam edenlerin ve öğrenim durumu değişenlerin görev yaptığı pozisyonlar yükseltilebilecek. Herhangi bir departmanda görev alan taşeron işçinin kadrolu olmaya devam ederek, eğitimi arttıkça rütbesi de artmış olacak.

Tabii ki bu değişimin etki edeceği tek farklılık rütbe olmayacak. Mevcut sistem içerisinde kıdemine ve pozisyonuna göre maaş alan taşeronların, yeni geçtikleri pozisyonun karşılığı olarak maaşlarının da artacağı bilgisi gelen kulis bilgileri arasında yerini aldı.

kaynak işilanları

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler