1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. SGK 1400 memur alacak! Ön lisans ve lisans mezunlarında mülakatsız alım başvuruları şartları neler? SGK memur alım kadroları...
SGK 1400 memur alacak! Ön lisans ve lisans mezunlarında mülakatsız alım başvuruları şartları neler? SGK memur alım kadroları...

SGK 1400 memur alacak! Ön lisans ve lisans mezunlarında mülakatsız alım başvuruları şartları neler? SGK memur alım kadroları...

SGK başkanlığı içerisinde lisans mezunlarından 800, ön lisans mezunlarından ise 600 memur alımı başladı. ÖSYM 2020 / 1 tercihleri ile yerleştirmeler başladı.

A+A-

 

Lise, ön lisans, lisans için kamu kurumlarına memur alımları başladı. 23 temmuzdan 4 ağustos tarihlerine kadar ÖSYM resmi sitesi içerisinde Aday işlemleri sistemi üzerinden başvuruları alıyor. Tercih ücreti ise 20 TL olarak belirlendi. ÖSYM resmi sayfasında açıklanan bankalara ödemeler yapılacaktır. İşte SGK içerisinde yapılacak 1400 memur alımı şartları sayfamızda...

SGK - Emekli sandığı, Bağkur ve SSK tarafından birleştirilmiş olan bir kamu kurumu olarak yer alıyor. Ülke sınırları içersinde sistem ve düzeni sağlama amacı ile kurulmuştur. Buna paralel olarak ise SGK 1400 memur alımı yapmaya devam edecek. Mülakat bile olmadan lisans ve ön lisans alanlarında memur alımı olacak. Merkezi atamalar içerisinde toplam ayrılması söz konusu olan kadro sayısı ise 2582 olarak belirlendi. Tercih işlemleri ise 23 temmuz ve 4 ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Genel şartlar ise;

  • TC vatandaşı olarak yer alma
  • 18 yaş sınırını doldurmuş olmak
  • Kamu haklarından asla mahrum edilmemiş olmak
  • 657 sayılı devlet memurları kanununun 48 inci maddesinin 6. Fıkrasındaki şartları taşımak
  • Kadroda istenen özelliklere sahip olmak yeterli olacaktır.

SGK personel alımı

SGK başkanlığı içerisinde ön lisans ve lisans mezunları için alımlar başladı. Ülke geneli içerisinde müdürlükler adına memur kadrosundan avukatlık kadrosuna kadar birçok alım olacak.

Lisans adayları arasında; 4429, 4421,4419, 4463, 4453,7005,73061, 4459,4169, 7205 kodların olması

Ön lisans adayları için de 304 nitelik kodun olması gerekir.

Nitelik kodları

  • 3004 nitelik kodu: Sosyal Güvenlik önlisans programından mezun olmak.
  • 4429 Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Çalışma Ekonomisi lisans programından mezun olmak.
  • 4421 Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat lisans bölümlerinin içerisinden birinden mezun olmak
  • 4419 Hukuk lisans programından mezun olmak.
  • 4463 Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik lisans programından mezun olmak.
  • 4453 Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi lisans bölümlerinin içerisinden birinden mezun olmak gerekir.

Başvuru tarihleri

SGK içerisine alınacak memurlar için başvurular 23 temmuzda başlayacak ve 4 ağustos tarihi içerisinde sonlanacak. Lisans alanından 800 memur alımı olurken ön lisans alımları için 600 kişi olacaktır. ÖSYM ana sayfası içerisinde belirlenen bankalar ile de ödemeler gerçekleştirilecek.

Devlet memuru ne iş yapar?

Devlet memurlarının sabit bir işleri yoktur. Bu görevler daha çok görev alınan kamu ve kuruluşlara göre değişiklik gösterecektir. Her ne kadar genel anlamda masa başı görev olarak devlet memurları nitelendiriliyor olsa bile saha içerisinde yer alan görevlerde mevcut. Memurların ne iş yaptıklarından bahis etmek için onların hangi pozisyonda ve hangi kurum içerisinde yer aldıkları önem kazanır.

Nasıl devlet memuru olunur?

Ülkemiz içerisinde en garanti meslek aslında devlet memurudur. Devlet güvencesi altında tutulan tek nokta olması aslında en çok tercih edilen olması konusunda önemli etkileri sunuyor. Hali hazırda çalışmalarına devam eden kişilerin sayılarına bakıldığı zaman bu düşünce de desteklenir nitelikte yer alıyor.

Devlet memuru olma şartı nelerdir ve kimler devlet memuru olabilir?

Devlet memuru olmak adına alım yapılacak kurum ve kuruluşlar tarafından sunulan belirli şartlar dikkatleri çeker. Fakat temel şartlar da vardır. Bunlar;

  • TC vatandaşı olarak yer alma
  • 18 yaş sınırını doldurmuş olmak. Her ne kadar geçmiş seneler içerisinde yaşların üst sınırı da olsa bile artık bu durum kaldırıldı. Sadece on sekiz yaş üzeri olmak yeterli olacak. Belirli kurumlar en fazla 30, bazıları en fazla 40 gibi şartlar sunuyor. Fakat belirtilme olmayan yerlerde 65 yaşına kadar olan kişilerin devlet memuru olma fırsatları yer alıyor.
  • Kamu haklarından asla mahrum edilmemiş olmak
  • 657 sayılı devlet memurları kanununun 48 inci maddesinin 6. Fıkrasındaki şartları taşımak
  • Kadroda istenen özelliklere sahip olmak
  • En az orta öğretim mezunu olmak
  • Devlette görev alınacak pozisyon ile ilgili eğitim almış olmak
  • Kamu haklarından mahrum edilmemiş olmak gerekir.

Sayılan özellikleri yerine getire kişiler kurum içerisinde belirlenen durumlara göre de o şartlara uygun olmak gerekir. Tabi ki yazı genelinde bahsedildiği gibi ilk olarak eğitimin tamamlanmış olması gerekir.

Bunun ardından ise KPSS sınavına girmek ve istenilen gerekli başarıyı elde etmek gerekir. Bunun ardından ise açılan kadrolara göre başvuru yapılma şartı bulunur. Puan yeterli olur ve memur olmak adına bir engel yer almaz ise memur olma adımları rahat bir şekilde tamamlanır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.