1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sevindiren Haber Mart Ayında Asgari Ücretli, Eski Emekli ve EYT'liler İçin Ek Ödemeler yapılacak! Hesaplarınıza Yatırılacak!
Sevindiren Haber Mart Ayında Asgari Ücretli, Eski Emekli ve EYT'liler İçin Ek Ödemeler yapılacak! Hesaplarınıza Yatırılacak!

Sevindiren Haber Mart Ayında Asgari Ücretli, Eski Emekli ve EYT'liler İçin Ek Ödemeler yapılacak! Hesaplarınıza Yatırılacak!

EYT yasasının TBMM'de kabul edilmesinin ardından milyonlarca kişi emeklilik başvurusunda bulunmaya başladı. Ek zamlı ödemeler o dönemde hesaplarına yatacak... EYT yasası gereği asgari ücretlilere, EYT emeklilerine ve daha önce emekli olmuş emeklilere zam şeklinde sürpriz ödemeler gelecek. Fazladan yapılan ödemeler Mart sonunda hesaplarına yatırılacağı için bu kişiler şanslı durumda.

A+A-

EYT yasasının TBMM'de kabul edilmesinin ardından milyonlarca kişi emeklilik başvurusunda bulunmaya başladı. Ek zamlı ödemeler o dönemde hesaplarına yatacak...

EYT yasası gereği asgari ücretlilere, EYT emeklilerine ve daha önce emekli olmuş emeklilere zam şeklinde sürpriz ödemeler gelecek. Fazladan yapılan ödemeler Mart sonunda hesaplarına yatırılacağı için bu kişiler şanslı durumda.

EYT yasasının TBMM'de kabul edilmesinin ardından milyonlarca kişi emeklilik başvurularını sosyal güvenlik kurumlarına ve e-devlet portalına yapmaya başladı. Mart ayı sonuna kadar başvurularını tamamlayıp emekli olmayı planlayan EYT'li emekliler, ek ödeme ve zamların detaylarını da merak ediyor. EYT yönetmeliği yasalaştıktan sonra bankalar ve hükümet konuyla ilgili çalışmalara başladı. Peki, artımlı ödemeler ne zaman hesaplara yatırılacak? Asgari ücretliler, emekliler ve EYT emeklilerine yönelik büyük zam sürprizinin detayları haberimizde.

EYT yasası nihayet yürürlüğe girdi.

Mart ayında milyonlarca kişi emeklilik başvurularını sosyal güvenlik kurumlarına ve e-devlet portalına yapmak için yarışıyor. EYT düzenlemesi ile sadece EYT emeklileri değil asgari ücretli ve emekliler de zam müjdesini aldı. Uzmanlar zamların detaylarını açıkladı. Artırım ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihler de belirlendi. Asgari ücretliler, emekliler ve EYT emeklileri bu tarihte hesaplarını kontrol ederek binlerce lira alabilecek. Bu konuda merak ettiklerinizi haberimizde öğrenin.

EYT Başvuruları Devam Ediyor.

Yıllarca süren bekleyişin ardından EYT yasası 3 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yaş şartı aranmayan EYT yönetmeliği ile 2 milyon 250 kişiye emekliliğin yolu açıldı. prim gün sayısı ve diğer şartları sağlayan bin kişi. EYT ile emeklilik şartlarını sağlayan kişiler artık başvuru işlemlerini başlatabilir. EYT emeklilerine ilk ödemelerini ne zaman alacakları merak edilirken uzmanlar EYT emeklileri, emekliler ve asgari ücretlilere yapılacak zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şans Bu İnsanlara Geldi Emeklilik başvurusunu Mart ayı sonuna kadar yapan EYT'li emekliler, ilk emeklilik maaşlarını Nisan ayından itibaren zamlı olarak alacak. Milli gelir artışı, EYT emeklilerinin ödemelerini artıracak ve Ocak 2023'te emekli olan diğer emeklilerin ödemelerini etkileyecektir.

Asgari ücretlileri etkileyen EYT yasası ücret artışına da yol açacak.

Çalışmaya devam eden EYT emeklileri sosyal güvenlik destek priminden yararlanabilmektedir. Bu durumda EYT emeklileri emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmaya devam etmeleri halinde ücret artışı yaşayacaklardır. Asgari ücretlinin ücreti 648 lira artacak. Böylece EYT emeklilerinin aldığı asgari ücret 9 bin 145 TL'ye çıkacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler