1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. 2023 13.8 milyon emekliye son dakika ek zam müjdesi! SSK, BAĞ-KUR emeklisinin maaşı 7.000 bin TL oluyor...
2023 13.8 milyon emekliye son dakika ek zam müjdesi! SSK, BAĞ-KUR emeklisinin  maaşı 7.000 bin TL oluyor...

2023 13.8 milyon emekliye son dakika ek zam müjdesi! SSK, BAĞ-KUR emeklisinin maaşı 7.000 bin TL oluyor...

Milyonlarca emekli sevinçten havalara uçacak. Son dakika haberi: Emekli maaşına ek zam yapılacak. Taban maaş 7000 TL olacak. SSK ve BAĞ-KUR kapsamındaki emeklilerin ek ödemesi o zaman gelecek.Emekli maaşına ek zam beklentisi her geçen gün artıyor. Geçim giderleriyle boğuşan emekliler, hükümetin bir an önce maaşlarında iyileştirme yapmasını bekliyor.

A+A-

Milyonlarca emekli sevinçten havalara uçacak. Son dakika haberi: Emekli maaşına ek zam yapılacak. Taban maaş 7000 TL olacak. SSK ve BAĞ-KUR kapsamındaki emeklilerin ek ödemesi o zaman gelecek.

Emekli maaşına ek zam beklentisi her geçen gün artıyor. Geçim giderleriyle boğuşan emekliler, hükümetin bir an önce maaşlarında iyileştirme yapmasını bekliyor. Özellikle SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ücret artışı beklentilerini sosyal medyadan dile getiriyor. Peki kıdem tazminatına seçim öncesi zam yapılacak mı? SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine ek zam yapılacak mı? Son dakika haberi ise 2023 yılında emeklilere ara maaş zammı yapılacağı yönünde. Ek maaş zammı için çalışmalara başlandı. Sadece o tarihi bekleyin, artan maaş hesaplara yatırılacaktır.

MİLYONLARCA EMEKLİ RAHAT BİR NEFES ALACAK

Yaklaşık 14 milyon emekli maalesef artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle zor günler yaşıyor. Market raflarındaki temel gıda maddelerinin fiyatları her geçen gün artmaya devam ederken, emekliler hükümetten çözüm bekliyor. Emeklilere ek ödeme konusu son zamanlarda sıkça gündeme geliyor. SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklileri için de durum aynı. Az önce gelen son dakika haberi milyonlarca emekliyi rahatlatacak. Az önce 2023 için ek bir ücret artışı açıklandı. Bu, emekli maaşının seçimlerden önce artacağı anlamına geliyor. Üstelik taban maaş da değişecek.

EMEKLİLERİN TABAN MAAŞI 7000 TL OLACAK

Yıl başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı kararla tüm emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 zam yapıldı. Aynı zamanda asgari emeklilik maaşı da 5 bin 500 TL'ye yükseltildi. Ancak bu artış emeklilerin mali durumunu iyileştirmedi. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle emekliler aldıkları maaşa rağmen yoksulluk sınırının altında yaşamak zorunda kalıyor. Bu durum emekliler için ek ücret artışı beklentisini doğurmuştur.

Başkentte kıdem tazminatına ek zam yapılacağına dair önemli haberler dolaşıyor. İlk raporlara göre asgari kıdem tazminatı yani taban maaş 7 bin TL olacak. Bu haber milyonlarca emekliye umut verdi.

SEÇİM ÖNCESİ EMEKLİ MAAŞLARINA ARTIŞ OLACAK MI?

Şimdi milyonlarca emekli, seçimlerden önce kıdem tazminatına ek zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Ankara'nın iktidar koridorlarında dolaşan bilgilere göre hükümet bu yönde çalışmalara başladı. Genel seçimlere sadece iki ay kala ek maaş zammının en kısa sürede açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler