1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Sağnak yağış hayatı felç etti! Yıldırım düştü 3 ineği telef etti
Sağnak yağış hayatı felç etti! Yıldırım düştü 3 ineği telef etti

Sağnak yağış hayatı felç etti! Yıldırım düştü 3 ineği telef etti

Meteroloji sarı kod ile beklediği sağnak yağış hayatı felç etti. Çanakkale Biga'da yıldırımın isabet etmesi üzerine 3 inek telef oldu! Bursa'da ki görüntüler ise hayatı felç ettiğini gösterdi.

A+A-

Çanakkale

Çanakkale’nin Biga ilçesinde üzerlerine yıldırım isabet eden üç inek telef oldu.

Olay Elmalı Köyü kırsalında yaşandı. Sabahın erken saatlerde ineklerini otlatmaya çıkaran Rıdvan ile Emin Karaca, yaklaşık bir kilometre gittikten sonra inekleri bırakıp köye geri döndü. Öğle saatlerinde başlayan sağanak yağıştan kurtulmak isteyen inekler çınar ağacının altına girdi.

Bu esnada ağaca yıldırım düştü. 3 inek düşen yıldırım sebebiyle telef oldu. Emin Karaca ineklerin ağacın altında hareketsiz yattığını görünce şaşkına döndü. Karaca hemen durumu jandarma ve İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirdi. Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı araştırmada, ineklerin altında otladıkları çınar ağacına düşen yıldırım sebebiyle telef oldukları belirlendi. İnekler kepçeyle açılan çukura gömüldü.

Bursa

Bursa'nın İnegöl ilçesinde sağanak yağmur hayatı olumsuz etkilerken, yollar adeta göle döndü.
Öğleden sonra bastıran yağmur İnegöllüleri hazırlıksız yakaladı. Birçok cadde ve sokak sular altında kaldı. Rögarların tıkanmasıyla birlikte gölete dönen cadde ve sokaklarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı caddelerde trafik durma noktasına geldi.

Sağanak yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar cami avlularına, dükkanlara ve otobüs duraklarına sığındı. Trafik ve belediye ekipleri yağmur sebebiyle seferber oldu.

Bursa İnegöl'de alt geçidi su bastı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde aniden bastıran yağmur sebebiyle alt geçit sular altında kaldı. Pazara gelen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kimileri canlarını hiçe sayarak trafiğinin en işlek noktası olan Bursa-Ankara yolunu kullanarak karşıdan karşıya geçmeye çalıştı. Kimileri ise alt geçidin yanında bekleyerek ekiplerinin çalışmalarını bitirmelerini bekledi.

bursa-002.jpg

İnegöl'de yağan yağmur hayatını adete felç etti. Yağmur sebebiyle Sinanbey Mahallesinde bulunan alt geçit sular altında kaldı. Perşembe günü açılan Merpa pazarına gelen vatandaşlar alt geçidin sular altında kalması sebebiyle kullanamadılar. Canlarını hiçe sayan bazı vatandaşlar Bursa-Ankara yolunu kullanarak karşıdan karşıya geçti.

Zaman zaman ezilme tehlikesi atlatanlar oldu. Kimi vatandaşlar ise alt geçidin önünde durarak suların tahliye edilmesini beklediler.

Ancak tedbirli gelenler de vardı. Bir vatandaş ayağındaki çizmeler sayesinde hiç bir zorluk çekmeden alt geçidi kullanarak evine gitti.

TOKAT

Tokat’ın Almus ilçesinde fındık büyüklüğünde dolu yağdı. Bir çoban da yaylada otlattığı koyun sürüsü ile dolu yağışına yakalandı.
Tokat’ta akşam saatlerinde aralıklarla gök gürültülü yağmur yağışı yüksek kesimlerde yerine dolu yağışına bıraktı. Almus ilçesine bağlı Sarıgöl Yaylası’nda da dolu bir anda etkili oldu. Fındık büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle koyunlar kaçıştı. Cep telefonu kamerası ile dolu yağışını görüntüleyerek o anları anlatan çoban Sinan Yücetaş, hayvanları dolu yağışından zor kurtardıklarını, havanın tekrar bozmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

KÜTAHYA

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde dün etkili olan dolu yağışı tarlalardaki mahsullere zarar verdi.
İlçe esnaflarından İsmail Ölmez’in ise aracının tavanı doludan zarar gördü. Kalorifer dairesi sular altında kaldı. Bahçedeki ağaçlardaki meyveler döküldü. İsmail Ölmez, “Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. 30 yıldır Domaniç’teyim ilk defa bu kadar uzun süre dolu yağışı oldu. Kalorifer daireme dolan suyu iki günden beri boşaltmaya çalışıyorum” dedi.

kitahya.jpg

Domaniç Hasantepe Mahallesi Muhtarı Halil Gündoğdu’nun avlu duvarı yıkıldı, kömürlük ve kalorifer dairesi sular altında kaldı. Muhtar Halil Gündoğdu, “Bizim eve her yağmurda sel basar ancak bu kadar dolu ilk defa yağıyor. Hem evimin avlu duvarı göçtü, hem yeni aldığım kömür sular ve dolu altında kaldı. Kalorifer dairemi de su bastı” diye konuştu.

Vatandaşlardan Hayrettin Haliş, “60 Yaşındayım böyle bir dolu yağışı görmedim. Bu bir afattır. Tüm sebze ve meyveler mahvoldu. Bende annemle birlikte en azından sokakları süpürelim diye çıktık” şeklinde konuştu.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.