1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca emekliyi sevindirecek 637 TL değerindeki ek ödeme müjdesi! Ek ödeme nasıl alınır?
Milyonlarca emekliyi sevindirecek 637 TL değerindeki ek ödeme müjdesi! Ek ödeme nasıl alınır?

Milyonlarca emekliyi sevindirecek 637 TL değerindeki ek ödeme müjdesi! Ek ödeme nasıl alınır?

Şartlara uyan tüm emeklilere 637 TL ek ödeme verilecek! AGİ'nin eşitlenmesi dahilinde maaşlar üzerinde belli olacak.

A+A-

AGİ eşitlemesi ile maaşlarda artış olacak

Milyonlarca emekli tarafından büyük bir merak ile beklenen ek ödeme müjdesi sonunda geldi. TÜED tarafından gelen açıklama ardından daha önce yapılmış olan ek ödemeler ile ihtiyaçların tam anlamı ile karşılanamaması ve artışa ihtiyaç duyulması söz konusu oldu.

Ek ödemeler sonucunda maaşlar üzerinde yaşanan artış ile beraber son durum ne olacak merak ile bekleniyor. Böyle bir konu hakkında iki farklı çözümün meydana gelmesi ek ödemeler sonucunda AGİ ile eşitleme sonucunda yüksek maaş alanlar için 637 TL ye varan bir artış gözlenecek.

Ocak ve temmuz aylarında emekli maaşlarına yılda iki kere uygulanan zam oranları ek ödemelerin farkı ile değişecek. Yeni bir ek ödeme durumlarının maaşlar üzerinde hayata geçmesi başarılı olursa en yüksek emekli maaşı alan vatandaşlar için 637 TL zam gelecek. Bunun ardından da maaşların 6375 TL ye çıkması gözlenecek.

Hangi emeklilere ek ödeme fırsatı sunulacak?

 Ek ödemeler şu an gelen durumlar ile her emekli maaşı üzerinde uygulanmıyor. SSK -Bağkur - emekli sandığı üzerinden emekli olmuş vatandaşlar için ek ödeme durumları uygulanıyor. Geri kalan vatandaşlar için maalesef ki ek ödeme durumu söz konusu olmuyor.

Emekli intibak zammı için hangi noktaya gelindi?

Emekliler tarafından merak ile beklenmekte olan durumlardan bir tanesi de intibak zammı oldu. Emekli sandığı için verilen emeklilerin intibak zammı son olarak da Memur - sen tarafından gündeme gelmesi ile dikkatleri çekti. İntibak zammının olması ile alakalı olarak henüz net bir bilgi yer almasa bile en az maaşlarda 50 en yüksek maaşlarda da 355 TL arasında zam uygulanacak.

İntibak zammı uygulanması durumlarının ardından en düşük emekli maaşlarının 2324 olması meydana gelecek. Bir yandan da sağlık hizmetleri ile emekli olan vatandaşların maaşlarında kesinti meydana gelmeyecek. 2000 yılı ve sonraki yıllarda emekli olan vatandaşlar için 355 TL ye kadar zam yapılması da beklenen durumlar arasında.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler