1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emeklilere %5.4 zam yolda! Ek ödemelere zam geliyor! Ek ödemeler ne kadar artacak?
Emeklilere %5.4 zam yolda! Ek ödemelere zam geliyor! Ek ödemeler ne kadar artacak?

Emeklilere %5.4 zam yolda! Ek ödemelere zam geliyor! Ek ödemeler ne kadar artacak?

2020 yılının Temmuz ayında gelir seviyesi yüzde 5,75 oranında artan emekliler; 2021 yılının Ocak ayında gelecek olan zamları merak ediyor. Enflasyon tahmini, zam oranının yüzde 5,4 oranında arttırılacağını gösteriyor. Peki, emeklilere ek ödeme zammı ne zaman gelecek, ek ödemeler ne kadar artacak?

A+A-

Bu yıl içerisinde zamlardan promosyonlara, ek ödemelerden maaş artışına kadar birçok kazanç sağlayan emekliler; şimdi de 2021 yılı zammını merak ediyor. Yeni yılda 2 kere zam alacak olan vatandaşlar; enflasyon oranlarını da yakından takip ediyor. Ocak’ta enflasyon oranı emeklilere zam olarak yansıtılacak.

Türkiye Merkez Bankası’nın yaptığı anket; zam oranı ile ilgili bilgi sağladı. Ankette tüketicinin enflasyon beklentisi yüzde 11,46 oranında çıkarken; yılın 2. Yarısında zam oranı yüzde 5,4 olarak gerçekleştirilecek.

Ek Ödeme De Artıyor

2020 yılının 2. Yarısında Ağustos ve Temmuz verileri açıklanırken; TÜİK, TÜFE’nin Temmuz ayında yüzde 0,58, Ağustos ayında ise yüzde 0,86 olarak gerçekleştiğini ifade etti. Zam oranının belli olması için ise; yalnızca belli olması gereken 4 veri kaldı. Emekliler, yeni maaşlarını ve zam oranlarını net olarak Ocak ayının başında öğrenebilecek. Yine Ocak ayında zamlı maaşlar hesaplara yatırılacak.

Zam oranı, ek ödemelerde yansıtılacağı gibi; maaşlara da yansıtılacak. Emekli maaşlarının ise yüzde 4 ila  5 oranında ek ödeme; yeni maaşlar üzerinden hesaplanarak daha yüksek seviyeden ödenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler