1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekli Vatandaşlar Yine Karlı Çıktı! Bankalar Promosyon Vermek İçin Birbiriyle Yarıştı…
Emekli Vatandaşlar Yine Karlı Çıktı! Bankalar Promosyon Vermek İçin Birbiriyle Yarıştı…

Emekli Vatandaşlar Yine Karlı Çıktı! Bankalar Promosyon Vermek İçin Birbiriyle Yarıştı…

Emekli vatandaşlar, 3 yılda bir bankalardan promosyon alıyorlar. Fakat bu promosyon oranı, bankadan bankaya değişiklik gösterdiği gibi emekli vatandaşın aldığı maaşla da doğru orantıda değişiyor. Peki, emekli promosyonu nedir, hangi banka ne kadar veriyor ve nasıl alınır?

A+A-

Emekli Promosyonu

Emekli vatandaşlar için 2017 yılının başlarında başlayan banka promosyonu, 2020 yılı itibari ile 3. Yılını doldurdu. Bu yıl içerisinde milyonlarca vatandaş 2. Promosyon ödemesini almak için banka seçimi yaparken; diğer emekliler ise yeni promosyon için sürelerinin dolmasını beklemekte.

Her banka, emeklilerin kendilerinden maaş alabilmesi için; çeşitli kampanyalar sunuyor. Emeklilerin “hangi bankadan maaş almak avantajlı?” sorusunun yanıtı ise bu haberde…

Tüm emekliler bankadan promosyon alabilir mi?

Evet, bütün emekliler bankalardan promosyon alabilirler. Bunun için herhangi bir şart bulunmazken, eski emekliler de yararlanabiliyor.

Herhangi bir şart var mı?

Emekli maaşı olan herkes promosyon alabiliyor fakat bankaların talep ettiği bir sözleşme var. Emekli vatandaş, maaşını aldığı bankaya 3 yıl boyunca maaş alma sözü verdiği takdirde; promosyon alabilirler.

Emekli promosyonu ne zaman verilecek?

Emekli vatandaşlar için promosyon ödemeleri, 2017 yılının Şubat ayında hayata geçirilmişti. Bu tarih içerisinde başvuru yapan kişilerin taahhüt süresi ise, 2020 yılının şubat ayında son buldu. Süresi dolanlar yeniden promosyon alabilecekler.

Promosyon alınan banka nasıl değiştirilir?

Maaşın alınacağı banka, şube aracılığı ile değiştirilebildiği gibi; e-Devlet üzerinden de değiştirilebiliyor. Bu işlem tamamen ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Emekli promosyon tutarı artacak mı?

Sosyal güvenlik kurumunun bankalar ile yapmış olduğu protokolle 3 yıllık dönem için anlaşma sağlanmıştır. 2020 yılı içerisinde 1500 TL ila 2500 TL arasında maaş alanlar aylık 625 Türk Lirası, 2500 Türk Lirasının üzerinde maaş alanlar ise 750 TL promosyon alıyor. Ek olarak seçilen bankaya göre alınan promosyon da 2550 TL’ye kadar çıkıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler