
Milyonlarca emekliye kötü haber geldi! Emekli maaşları tehlikede mi? Emekli maaşlarından kesinti yapılıyor mu?
Hazine tarafından SGK içerisine en az 53.7 milyar değerinde devlet katkı ödenmeme durumları için sıkıntı doğurması söz konusu olan bir gelişme olarak da değerlendirilmesi yapıldı. Bu anlarda neler konuşuldu? Kötü haber gelecek mi? İşte bu anlarda merak edilen detaylar...
Hazine tarafından SGK içerisine en az 53.7 milyar değerinde devlet katkı ödenmeme durumları için sıkıntı doğurması söz konusu olan bir gelişme olarak da değerlendirilmesi yapıldı. Bu anlarda neler konuşuldu? Kötü haber gelecek mi?
Hazine içerisinde ortalama olarak bir buçuk yıldır SGK ya ödenmesi gereken katkı payı ödemesi yapması geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Eğer durum bu şekilde devam eder ise emekliler adına tehlike çanları da çalmaya başlayabilir. Ekonomi üzerinde ana durgunluk nedeni ise sosyal güvenlik içerisinde açıklar resmen kapatılmaz bir hal almaya başladı.
Torba yasalar ve borçlanma limitlerine göre de bu durumun sürekli artmasını sağlayan hükümet, iktisat kural durumlarını da her geçen gün iyiden iyiye geride bırakmış durumda. Bu anlarda Hazine ve maliye bakanlığı muhasebat genel müdürlüğü üzerinde sosyal güvenlik bütçe istatistiklerine göre de farklı durumlar gerçeklenecek. Bu anlarda hazine 2019 ve 2020 yılları içerisinde ocak ve mart dönemine bakılarak malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları ile beraber genel sağlık sigortası primi adına yapılması gerekli olan devlet katkısının ödenmemiş olduğu dikkatleri çekti.
Haberlerden gelen kötü durum...
Yapılan haberlere göre hazine devlet katkısı kısmını ödememesi ardından bu durum yakın gelecek içerisinde emekli aylık ve ödenekleri ile alakalı olarak sağlık - tedavi hizmetleri için gerekli olan ödeme sorunlarının yaşanmasına dikkatleri çekiyor. Bu durum kuvvetli bir ihtimal olarak da biliniyor. Zaman zaman olarak karşımıza çıkan sağlık hizmetleri alanlarında ise kurumdan alınacak olan ve alamadıklarını dile getirmeleri biliniyor. Sağlık gereçleri borçlarının ödenmesi adına indirim isteniyor olması da kamunun tavırlı durumları ise tweetlerde bile aktif bir şekilde dile getirilir oldu.
Kısa bir süre zaman öncesinde Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ile bu alanda yer alan üyelerden bir tanesine karşılık olarak verilen bir tweet ile dikkatleri çekti. Bu anlarda ise;“Söz istiyoruz. Kamu hastanelerinde vade süresi şartnamede yazan tarihte ödensin diye söz istiyoruz. Geçmiş alacaklardan indirim uygulanmasın, söz istiyoruz. Verdiğiniz sözü tutun” tweet’ine, sendika başkanı Demir, “Söz verseler ne olacak, karşılıklı masal anlatmaya devam edeceğiz. Daha fazla yapacağımız istihdama, potansiyele yazık” sözlerine yer verildi.
HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.