1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Lokman Aslan: “Türkiye, tür zengini bir ülkedir”
Lokman Aslan: “Türkiye, tür zengini bir ülkedir”

Lokman Aslan: “Türkiye, tür zengini bir ülkedir”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, ülkemizin gerek hayvan gerekse bitki çeşitliliği yüksek olan bir coğrafya olduğunu belirterek, “Van Gölü Havzasında 41 memeli, 232 kuş, 16 balık, 5 çift yarasa ve 25 sürüngen türü yaşamaktadır” dedi.

A+A-

Açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Lokman Aslan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 20 Aralık 2013 tarihindeki 68. oturumunda yaban hayatının özgün değerleri ve etrafında örülü yaşam ağının sürdürülebilir kalkınmaya ve insanların refahına sağladığı katkıya dikkat çekmek için 3 Mart’ı Dünya Yaban Hayatı Günü ilan ettiğini hatırlattı.

3 Mart tarihinin aynı zamanda Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmesi’nin (CITES) 1973 yılında imzalandığı gün olması sebebiyle özel bir anlam taşıdığını dile getiren Prof. Dr. Lokman Aslan, “Ülkelerarası işbirliğini güçlendiren bu sözleşme ile nesli tehlike altındaki türlerin uluslararası ticaretinin kontrol altında tutulması ve türlere yönelik suçların önlenmesi amaçlanıyor.

Ülkemiz de son yıllarda doğaya ve yaban hayatına olan ilgi artmakla birlikte, bir taraftan ekonomik kaygılarla yine insan eliyle önemli zararlar verilmektedir. Ülkemiz gerek hayvan gerekse bitki çeşitliliği yüksek olan bir coğrafyadır. Bu zenginliğin korunması, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakılması açısından hayatidir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.