1. HABERLER

  2. SORU CEVAP

  3. Kalıcı Dövme Yaptırmak Günah mı? Diyanet İşleri Açıkladı....
Kalıcı Dövme Yaptırmak Günah mı? Diyanet İşleri Açıkladı....

Kalıcı Dövme Yaptırmak Günah mı? Diyanet İşleri Açıkladı....

İzlerken keyif aldığınız film ya da dizilerden bir söz, hayatınızda bir şeyi ifade özlü söz ya da sevdiklerinizin isimlerinden pek çok şeye kadar farklı dövmeler yaptırmak isteyebilirsiniz. Dövme yaptırırken farklı şekillerde iyi dövmeler yaptırma imkânınız bulunuyor. İsterseniz kalıcı isterseniz de geçici dövme yaptırma şansınız var. Geçici olan dövmeler bir süre sonra vücudunuzdan silinecektir.

A+A-

Kalıcı dövme yaptırmak isteyenlerin öncelikle iyi karar vermesi gerekiyor. Özellikle gerçekten yaptırmak isteyip istemediğinize. Aynı zamanda ne tür bir dövme yaptırmak istediğinizi de belirlemeniz gerekiyor.

Bunun dışında iyi bir dövme sanatçısına dövme yaptırmanız daha iyi olacaktır. Çünkü yapılan bazı kalıcı dövmeler ileride pişman olmanıza neden olabilir. Hatta bu yüzden dövme sildirmek istediğinizde hem daha fazla paradan hem de zamanınızdan olursunuz. Bu yüzden tüm hayatınızda vücudunuzda taşıyacağınız bir dövmeye daha önceden iyi bir şekilde karar vermiş olmanız gerekiyor. Özellikle de ilk kez dövme yaptıracak olan kişiler bu konuda çok kararsız kalıyor.

Dövme yaptırmaya karşı olan insanlar da var haliyle. Özellikle kalıcı dövme yaptırmak günah mı gibi sorulara da maruz kalabilirsiniz.

Kalıcı dövmenin günah olup olmadığını merak edenler vardır illaki. Çünkü bazı insanlar için günah kavramı daha gelişmiştir ve inandıkları dine karşı farklı bir şekilde karşı gelmek istemezler. Bu tamamen herkesin inanç özgürlüğü ile alakalıdır. Yani dövme yaptıracağınız zaman size birisi nasıl yaptırma diyemiyorsa kalıcı dövmeye karşı olanlar da olabilir.

Kalıcı dövme günah mı?

Kalıcı dövmenin din açısından günah olup olmadığı sorusuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı bir fetva yayınlamıştı. Bu fetvada, dövmenin iğnelerle deri altına boya vererek deri üzerinde şekiller oluşturmasının dinimizce yasak olduğuna yer verilmiştir.

Yani İslam dinine göre dövme yaptırmak yasaktır. Yasak olan durumları yapmak ise günah olarak nitelendirilir. Eğer bu dinin kurallarına bağlı olarak ve inanarak yaşayan biriyseniz dövme yaptırmanız dinin kurallarına göre ters düşecektir. Ama bu durum tamamen kişinin inancına kalmış bir durumdur. Merak edenler için dövmenin günah olup olmadığı sorusuna yanıt vermiş olduk.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.