1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İşsize ve İhtiyaç Sahiplerine 1.000 TL Devlet Desteği! Yardım sorgulama ekranı
İşsize ve İhtiyaç Sahiplerine 1.000 TL Devlet Desteği! Yardım sorgulama ekranı

İşsize ve İhtiyaç Sahiplerine 1.000 TL Devlet Desteği! Yardım sorgulama ekranı

İhtiyaç sahiplerine ve işsizlere 1000 TL yardım müjdesi geldi. 1000 TL yardım nasıl alınır, şartlar nedir ve diğer hususlar ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

A+A-

İhtiyaç sahiplerine sosyal yardım korona virüsün ekonomik etkilerini azaltmak için yapılacak. Virüs ile mücadele kapsamında ailelere, ihtiyaç sahiplerine, emeklilere ve işsizlere destek paketleri açıklanıyor. Devlet ihtiyaç sahiplerine nakit para yardımı yaparken, bankalar da ödemeleri erteliyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamada ihtiyacı olan kişilere ve ailelere 1000 TL yardım yapılacağı açıklandı. Peki 1000 TL yardım nasıl alınır, şartları nelerdir ve kimler alabilir?

İhtiyaç Sahiplerine Devlet Yardımı 1000 TL

Sosyal Yardım adı verilen 1000 TL’lik yardım, bütün ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Korona virüs nedeniyle çalışamayan, iş yeri kapanan ya da işsiz olan kişiler; devletin kısa süre önce açıkladığı sosyal yardımdan yararlanmak istiyor. İhtiyaç sahibi kişilere ve ailere yardım, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek.

Kimler Destekten Yararlanacak?

Devletin 1000 TL yardım vereceğinin açıklanmasının ardından; birçok kişi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na gitti. 1000 TL yardımın kimler tarafından alınacağı duyuruldu. Vatandaşlar, gerçekten ihtiyaç sahibi kişilerse; Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına giderek başvuru yapabilirler. Bunun için ihtiyaç sahibi olmak dışında herhangi bir şart bulunmuyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; hali hazırda Bakanlığımızın düzenli sosyal yardımlarından faydalanan ihtiyaç sahibi 2 milyon hanenin tamamı 1.000 TL nakdi destekten yararlanacaktır” açıklamalarında bulundu. Başvuru yapan ve bakanlık tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi kişiler ve aileler; 1.000 TL’lik destekten yararlanabilecekler.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yapılacak olan destekten faydalanabilmek için kişilerin herhangi bir yere başvuru yapmalarına gerek olmadığını belirtti. Fakat yine de emin olmak için; sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gidilebiliyor.

Ödemeler, 2 milyon vatandaşa Mart ayının son günlerinde başlayarak, Nisan ayına kadar dağıtılacak. 2 milyar Türk Lirası kaynak dağıtımı gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
İlgili Haberler