1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR'dan Milyonlarca Kişiye günlük 179 lira harçlık! Hem meslek sahibi hem para kazan! İşte Şartlar
İŞKUR'dan Milyonlarca Kişiye günlük 179 lira harçlık! Hem meslek sahibi hem para kazan! İşte Şartlar

İŞKUR'dan Milyonlarca Kişiye günlük 179 lira harçlık! Hem meslek sahibi hem para kazan! İşte Şartlar

Yeni yılla birlikte İŞKUR'un meslek eğitim kurslarıyla işbaşı eğitim programlarına katılan gençlere yapılan ödemeler de artırıldı. Kurslara katılanlara günlük 49,08 lira ile 179,95 lira arasında cep harçlığı verilecek. Üstelik katılımcılara istihdam fırsatı da var. İŞKUR'un meslek eğitim kursları ile ilgili tüm ayrıntıları sizin için kaleme aldı.

A+A-

Yeni yılla birlikte İŞKUR'un meslek eğitim kurslarıyla işbaşı eğitim programlarına katılan gençlere yapılan ödemeler de artırıldı. Kurslara katılanlara günlük 49,08 lira ile 179,95 lira arasında cep harçlığı verilecek. Üstelik katılımcılara istihdam fırsatı da var. İŞKUR'un meslek eğitim kursları ile ilgili tüm ayrıntıları sizin için kaleme aldı.

İstihdamı artırmak için seferber olan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları ile de iş sahibi olmayı kolaylaştırıyor. Gençler İŞKUR'un düzenlemiş olduğu kurslara katılarak meslek sahibi olurken, işbaşı eğitim programlarıyla da iş deneyimi kazanıyor. Üstelik bu programlar ve kurslar süresince gençlere cep harçlığı da verilmekte.

Sağlık ve iş kazası primleri İŞKUR tarafından ödenirken, katılımcılara iş kapısı da açılıyor. İŞKUR, yeni yılla beraber meslek kursları ve işbaşı eğitim programlarına katılanlara vermiş olduğu ödemeleri artırdı. Bazı yeniliklere de imza attı.

Mesleki bilgi birikimi olmayan kişilere mesleki tecrübe ve iş deneyimi kazandırarak bu bireylerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacı ile işbaşı eğitim programı düzenlenmektedir. Ayrıca, program ile beraber işverenler işe alacakları bireyleri, kendi işyerlerinde yetiştirmektedirler.

İşbaşı Eğitim Programlarından Yararlanma Şartları

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak
15 yaşını tamamlamış olmak
İşverenin birinci ya da ikinci derece kan hısımı ya da eşi olmamak
Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun süreli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak
Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa müracaat yapan işverenin çalışanı olmamak
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmak
Emekli olmamak
Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.

Tüm ortaöğretim, yükseköğretim ve açık öğretim öğrencileri de programa katılabilmektedir. Ayrıca, işsizlik ödeneği alanlar da program katılımcısı olabilmektedir.

En az 2 çalışanı olan işverenlerin yararlanabildiği program kapsamında işverenler, sigortalı sayılarının %30’una kadar katılımcı talep edebilmektedir.

İşbaşı eğitim programı kapsamında işverenlerin en az %50 istihdam yükümlülüğü bulunur. Bu kapsamda işverenlerin, programa katılanların en az %50’sini 60 günden az olmamak üzere program süresinin en az iki katı kadar süreyle istihdam etmesi gerekiyor.

İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi

Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve meslek dallarında en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanmaktadır.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay uygulanmaktadır.

Tehlikeli ve çok tehlikeli meslek dallarında MEB Hayat Boyu Öğrenme modüllerinin ya da üniversite eğitim modüllerinin asgari sürelerinden az olmamak kaydıyla program düzenlenmektedir. Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilmektedir.

İşbaşı Eğitim Programlarında Karşılanabilecek Giderlerİşbaşı eğitim programına katılan yurttaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden;

İş arayan statüsündeki yurttaşlara günlük 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 81,80 TL,
Geleceğin meslekleri olarak belirlenen meslek dallarında düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 179,95 TL cep harçlığı ödenmektedir.
Genel sağlık sigortasıyla iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından program süresince karşılanmaktadır.

Programa katılan kişilere İŞKUR’un yapmış olduğu ödemeler dışında programın düzenlendiği işveren tarafından yapılan ve aylık brüt asgari ücretin yarısını geçmeyen fiili ödemelerin gelir vergisi kanunu gereğince vergi matrahından indirilmesi imkânı da bulunur

Ayrıca İşbaşı eğitim programı katılımcılarına program sonunda, katıldıkları programa ilişkin bilgileri gösteren İşbaşı Eğitim Programı Sertifikası verilmektedir.

Başvuru Yeri Ve Zamanı

İşbaşı eğitim programlarına katılma koşullarını sağlamakta olan tüm vatandaşlarımız, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine istedikleri zaman programa katılmak için müracaatta bulunabilmektedirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.