
İŞKUR; KPSS şartı olmadan 4000 bin TL maaş ile personel alımlarına devam ediyor! Kadrolar ve başvuru detayları belli oldu…
İŞKUR personel alımlarına son hızı ile devam ediyor. KPSS şartı olmadan tam 4 bin TL maaş ile personel alımlarına başlandı. İş başı eğitim programları ile beraber günde en az 5 en fazla da 8 saat, haftanın 6 günü eğitim gören vatandaşlar, bir haftada en fazla 45 saat eğitim alacakları şekilde programda yer alacaklar.
Programa katılım gösteren herkese yer aldıkları alanlara göre 4 bin TL ye kadar ödemeler devam ediyor. Sınav şartı olmadan yapılan personel alımları için İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden başvurular yapılacak. Yayına alınan ilanlar içerisinde en az ilkokul mezunu vatandaşlar için günlük olarak 100 TL ye kadar harçlık kapsamında personel alımları da devam edecek.
İŞKUR; ülke genelinde iş başı eğitim programları ile hem vatandaşların bir gelir elde etmesi hem de yeni bir iş edindirme için farklı programlara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda İŞKUR hız kesmeden art arda duyurularını yayına almaya devam ediyor. Günlük 100 TL ye varan ödemeler ile beraber işçi alımları yapılacak olduğuna dair başvuru kapsamındaki tüm detayları sizler için derledik.
İş başı eğitim programları sırasında bilişim ve imalat sektöründe yer alan işler için en fazla 6 ay eğitim devam ederken geri kalan diğer mesleklerde en fazla 3 ay eğitim verilecek. Muhabirlik gibi alanlarda yer alan meslekler için en fazla 9 aylık bir eğitim söz konusu olurken tehlikeli işlerde iş başı eğitim süreleri MEB hayat boyu öğrenme modülü içerisinde belirlenen asgari süreden az olmayacak şekilde belirlenir.
İş başı eğitim kursu ve ilanları yayına alındı, kimler başvuru yapabilecek?
İŞKUR üzerinden eğitim kursu ve ilanları yayına alındıktan sonra başvuru yapacak vatandaşlardan hangi şartların aranıyor olduğu merak ediliyor. Bu kapsamda vatandaşların yerine getirmesi gereken genel şartlar;
- İŞKUR üzerinde işsiz bir şekilde kayıtlı olmak
- En az 15 yaş sınırını doldurmuş olmak
- İş veren vatandaşların birinci ya da ikinci dereceden akrabaları olmamak
- İşverenlerin eşi ya da hışmı olmamak
- Program başlamasına bir ay kala son bir aylık kısımda uzun vadeli bir şekilde sigorta kollarından prim ödenmemiş olması
- Program başlamasına son üç ay kala programa başvuru yapmış ve işveren vatandaşların çalışanı olmamak
- İş ve meslek danışmanlığı kapsamında verilen hizmetlerden faydalanmak
- Tarımsal faaliyetler içerisinde yer alanlar ve isteğe bağlı bir şekilde sigortalı olmayı tercih edenler
- Sosyal yardım, dul ve yetim maaşları, engelli maaşı alan vatandaşlar da bu kapsamlarda yer alabileceklerdir.
Başvurular nasıl yapılacak?
İŞKUR iş başı eğitim programında yer almak isteyen vatandaşların belirli adımları takip ederek başvuru yapmaları da gerekir.
İş başı eğitim programlarının süreleri ne kadar?
İŞKUR aracılığı ile iş başı eğitim programlarına katılmak isteyen vatandaşlar ne kadar süre eğitim göreceklerini de merak ediyor. Bu kapsamda;
- İmalat ve bilişim sektöründe yer almak isteyen vatandaşlar en fazla 6 ay
- Muhabirlik ve bu alanlarda yer almak isteyen vatandaşlar en fazla 9 ay
- Tehlikeli ve çok tehlikeli olan mesleklerde yer almak isteyen vatandaşlar MEB Hayat boyu öğrenme modülüne göre belirlenen en az asgari süre
- Geleceğin meslekleri olarak yer alan siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ya da kodlama gibi alanlarda yer alacaklar en fazla 9 ay eğitim alacakları gibi en fazla da 29 yaşlarında yer alma şartları istenir.
- Diğer mesleklerde yer almak isteyenler için de en fazla 3 ay eğitim süresi belirlenir.
Programlarda yer almak isteyen vatandaşlar bir haftada en fazla 6 gün eğitim alabilecekleri gibi bir günde en fazla 8, en az 5 saat eğitim almaları gerekir. Bir hafta içerisinde aldıkları eğitim süreçlerinin de 45 saati geçmemesi istenir.
İş başı eğitim programlarında hangi giderler karşılanacak?
İş başı eğitimprogramlarında karşılanacak giderler hangileri olduğu da belli oldu. Bu anlarda;
- İş arama statüsünde yer alan vatandaşlara günlük olarak 89,4 TL verilirken öğrenci kapsamında olanlara 67,05, işsizlik ödeneği almaya devam edenler için de 44,7 TL zaruri gider ödemesi
- İşte anne proje kapsamı ile beraber 0 ve 15 yaş arasında çocukları olan anneler için günlük olarak 95 TL zaruri gider ödemesi
- Geleceğin meslekleri kapsamında belirlenmiş mesleklerde yer alacak bireyler için günlük 100 TL zaruri gider ödemesi
- İmalat gibi alanlarda yer alırken 2 ve 5 yaş arasında bulunan anneler için bakmak ile yükümlü oldukları çocukları için aylık olarak 400 TL bakım destek ödemeleri
- GSS ödenekleri
- İş kazası ya da meslek hastalıkları gibi sigorta primleri de İŞKUR tarafından iş başı eğitim programları kapsamında karşılanacaktır.
Bir yandan da iş başı eğitim programına katılım göstermiş olan vatandaşlar için programın sonunda da iş başı eğitim programı sertifikaları verilecek.
Başvurular ne zaman ve nerede olacak?
İş başı eğitim program başvuruları her an yapılabilecek olduğu gibi şartları yerine getiren vatandaşlar 81 il içerisinde yer alan çalışma ve iş kurumu il müdürlüklerinin yanı sıra hizmet merkezlerine istedikleri an giderek programa katılma kapsamında başvuru yaparlar.
HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.