1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İŞKUR 3 Bin TL ile çalışacak personel arıyor! Başvuru şartları ve işler belli oldu!
İŞKUR 3 Bin TL ile çalışacak personel arıyor! Başvuru şartları ve işler belli oldu!

İŞKUR 3 Bin TL ile çalışacak personel arıyor! Başvuru şartları ve işler belli oldu!

Kuruma kayıtlı olan işsiz vatandaşlar adına mesleki deneyimler kazanmaları ve teorik bir şekilde eğitim almış oldukları meslekler içerisinde uygulama görmüş olmaları, çalışma ortamında uyumların sağlanması amacı ile yapılan programlar kapsamına denir. İŞKUR açık iş ilanlarına nasıl başvuru yapılırsorularına yanıtlarını arayan vatandaşlar için merak edilmeye devam ediliyor.

A+A-

İstihdam durumlarını daha kolay bir hale getirmeyi planlayan ve işçi arayan kurum ile kuruluşlar adına buluşma sağlayan resmi platform ile İŞKUR yeni iş ilanlarını sitesinde yayına almaya devam ediyor. İŞKUR üzerinde devam ettirilen mesleki eğitim kursları ile beraber işbaşı için eğitim programlarına dair olarak yer alan detaylar....

İŞKUR onlarca şehir için personel alımlarına devam edecek. 2750 ve 3 bin TL maaşlar ile birçok vatandaş için iş imkanları sunulacak. Başvuru adımları İŞKUR üzerinden ya da internet sitesi üzerinden yapılabilecek. İstihdam gelirleri ile beraber mesleki eğitim kurslarına katılmış olan vatandaşların en az yüzde ellisi olarak bilinen en az yirmi günlük olmak üzere mesleki eğitim kursları kadar istihdam edilmesi gerekir.

İşbaşı eğitim programlarından yararlanmak içi gerekli şartlar

Vatandaşların gerekli imkanlardan yararlanabilmeleri adına belirli şartlara uymaları gerekiyor. Bu şartlar;

  • İŞKUR üzerinde işsiz bir şekilde kayıtsız olmak
  • 15 yaş ve üzerinde olmak
  • İşverenlerin bir ya da ikinci dereceden kan hısımları ya da eşleri olmamak
  • Emekli olmamış olmak
  • Program başlama tarihinden hemen önce gelen 3 ay içerisinde başvuru yapılmış olması
  • İşveren vatandaşların çalışanı olmamak
  • Program daha başlamadan önce son bir aylık kısımda uzun vadeli bir şekilde sigorta kollarından herhangi birinden prim ödenmemiş olması
  • İş ya da meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmamış olmak

Gerekli olan şartları yerine getiren ve program içerisinde devam etmiş olmaları için herhangi bir engeli olmayan öğrencilerin programa katılma hakları da yer alıyor. Bir yandan da tarımsal bir şekilde faaliyetlerine devam edenler isteklerine bağlı bir şekilde sigortalı olarak sayılanlar, sosyal yardım ya da engelli maaşı yanı sıra dul ve yetim aylığı almaya devam eden vatandaşlar da program kapsamından yararlanma haklarına sahip olacaklar.

İşbaşı eğitim programları içerisinde karşılaşılması muhtemel olan giderler

  • Katılımcıların günlük olarak gerekli zaruri giderleri; ( öğrenciler adına 58,27, işsizlik ödeneceği alan vatandaşlar adına 38,85, günlük olarak 77,70)
  • İş kazası ve meslek hastalığı için sigorta primleri
  • Genel sağlık sigortalı ile prim giderleri

Geleceğin meslekleri olarak yer alacak meslekler için düzenlenecek olan programlarda günlük olarak katılımcılar adına zaruri gider olarak da 85 TL ödemesi yapılacaktır. Sanayi sektörü gibi meslekler adına düzenlenecek olan eğitimler sırasında da kadınların bakım ile yükümlü bulundukları 2 ve 5 yaş arasında olan çocuklar adına aylık olarak 400 TL bakım desteği alternatifleri uygulanacaktır.

İşbaşı eğitim programlarının belirli süresi

İşbaşı eğitim program kapsamı ile beraber bilişim ve imalat sektörü içerisinde iş yeri ve mesleklerde en fazla altı aylık olarak, diğer sektörler içerisinde ise en fazla 3 ay, muhabirlik gibi meslekler içerisinde en çok 9 ay, tehlikeli ya da daha çok tehlikeli olarak yer alan mesleklerde MEB hayat boyu öğrenme modülleri ile beraber asgari süreden daha az olmayacak şekilde uygulama adımlarına da gidilir.

Siber güvenlik - bulut bilişim - oyun geliştirme uzmanları - kodlama gibi yazılım alanlarında çağımızın en iyi meslekleri olarak bilinen alanlar için düzenlenecek iş başı eğitim programlarına katılmaya hak kazanmak için en az 18 en fazla 29 yaşında olmak gerekir. Bunların en fazla eğitim süreleri ise 9 ay olarak uygulamaya alınıyor.

Programlar içerisinde günde en az olarak 5 saat ders uygulaması meydana gelirken en fazla da 8 saatlik ders uygulaması söz konusu olur. Bir hafta içerisinde en fazla 6 gün olarak yapılan dersler ile haftada 45 saatin üzerine çıkmayacak şekilde planlamaların da yapılması gerekiyor.

Başvuru nasıl  ve ne zaman oluyor?

81 il içerisinde meydana gelen durum karşısında çalışma ve iş kurumu il müdürlüklerinin yanı sıra hizmet merkezleri içerisinde istenilen her an başvuru yapmak mümkün. İş ve meslek danışmanlık adına yer alan hizmetlerden yararlanmak adına gerekli eğitimlere katılmak da mümkün olacak.

İşbaşı eğitim programları için dikkat edilmesi gerekenler

İŞKUR üzerinde kayıtlı olarak yer alan işsiz vatandaşların meslek edinebilmeleri ve teorik bir şekilde eğitim alanlara meslekler içerisinde uygun görülmek - çalışma ortamları içerisinde uyumların daha rahat sağlanmasına katkıda bulunmak adına yapılan programlardır. İşsiz vatandaşların mesleki alana yeterliliklerini geliştirebilmeleri adına da tecrübe edinmek üzerine hak kazanacakları bir program olacaktır. Program içerisinde yer almak isteyen vatandaşlar için iş başı eğitim yapılacak olan süreçler içerisinde iş yerlerini kendileri bulma haklarına sahip oldukları bilinir. Sadece bu da değil bir yandan da kurumlardan kendileri için iş yeri bulmalarını talep etme hakları bulunur. Bir yandan da iş verenler de istedikleri vasıflarda olan katılımcı olan adayları kendileri bulma haklarına sahip olduklarının yanı sıra adayı bulmaları için İŞKUR üzerinden talep de edebilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.