1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR 2750 TL Maaşla Çalışacak İlk Okul Mezunu Personel Arıyor! İnternet Başvuruları Başladı…
İŞKUR 2750 TL Maaşla Çalışacak İlk Okul Mezunu Personel Arıyor! İnternet Başvuruları Başladı…

İŞKUR 2750 TL Maaşla Çalışacak İlk Okul Mezunu Personel Arıyor! İnternet Başvuruları Başladı…

İŞKUR bu zorlu günlerde personel alımlarına son hızı ile devam ediyor. 2500 ve 2750 TL maaşlar ile personel alımları devam ederken en az ilkokul mezunu olma şartı aranıyor. İŞKUR e- şubeleri ile başvurular yapılabileceği gibi en yakın İŞKUR merkezlerine giderek şahsi başvurular da yapılabilir.

A+A-

İŞKUR bu zorlu günlerde personel alımlarına son hızı ile devam ediyor. 2500 ve 2750 TL maaşlar ile personel alımları devam ederken en az ilkokul mezunu olma şartı aranıyor. İŞKUR e- şubeleri ile başvurular yapılabileceği gibi en yakın İŞKUR merkezlerine giderek şahsi başvurular da yapılabilir. İŞKUR üzerinde işsiz bir şekilde kayıtlı olan vatandaşlar için gelen iş imkanları dikkatleri çekiyor. Meslek alanlarında deneyim elde edebilmeleri ile beraber buralarda uygulamalı bir şekilde devam etmeleri için de çalışma ortamlarına daha iyi bir şekilde uyum sağlama adımları ile beraber düzenlenen programlar bütününe denir. İŞKUR açık ilan başvuruları nasıl yapılır ve ne gibi şartlar aranır?

İŞKUR üzerinde işsiz bir şekilde kayıtlı olan vatandaşların meslek deneyimi edinebilmelerinin ardından teorik eğitimlerin ardından bu meslekler içerisinde devam edebilmeleri için kurulan bir program bütününe denir. Bir yandan İŞKUR tarafından gelen meslek eğitim kursları ile beraber iş başı eğitim programlarının en az yüzde elli oranları ile yüzde yirmilik oranlar ile bir günden daha az olmayacak hali ile meslek süresi kadar çalışma alternatifleri verilecek. İş gücü konusunda istekleri olan taleplerin eşleşmesi ile beraber iş arayan vatandaşlar ile iş veren vatandaşların buluşmasına İŞKUR büyük oranda yardımcı oluyor. İŞKUR kaydı ile her şey devam edecek. İş başı program kapsamında nelere dikkat etmek gerekir ve ne gibi şartlar aranır?

İş başı eğitim programlarının şartları nelerdir?

  1. İŞKUR üzerinde işsiz bir şekilde kayıtlı yer almak
  2. En az 15 yaşını tamamlamış ya da daha üzerinde olmak
  3. Emeklilik haklarını elde etmemiş olmak
  4. İş verenlerin ne birinci ne de ikinci dereden akrabası olmayacağı gibi hışmı ya da eşi de olmamak
  5. Programların başlamadan bir ay önceki süreçler içerisinde uzun vadeli bir şekilde sigorta kollarından prim ödenmemiş olması
  6. Program başlamasına üç ay kala programlar için başvuru yapmış olmak
  7. İş ya da meslek danışmanlığı gibi hizmetlerden yararlanmış olma şartları da aranıyor

Vatandaşlar tarafından eğer istenilen şartlar yerine getiriliyor ise de programlara devam etmelerine engel olacak bir durumu olmayan herkes başvuru adımlarını tamamlayabilir. Bir yandan da tarımsal faaliyet alanları içerisinde yer alanlar – isteğe bağlı olarak sigortalı bir şekilde yer alanlar – dul ya da yetim aylığı alıyor olanlar – engelli maaşı ya da gazi maaşı alıyor olmak da fark etmez. Bu sayılan özelliklere sahip olan vatandaşlar da başvuru haklarına sahip olacaktır.

Genel sağlık sigortaları adına prim ödemeler

İş kazası ya da meslek sırasında oluşan hastalıklar adına gerekli olan sigorta primleri ile beraber katılımcılara ait olan zaruri gider ödemeleri devam ediyor. Ödemeler sırasında;

  1.  Sanayi sektörü içerisinde yer alacak kadınların eğer bir de 2 ve 5 yaş arasında çocukları varsa bakım destekleri programı ile beraber 400 TL ödemeler devam ediyor.
  2. Günlük ortalama olarak belirlenmiş olan ödeme tutarı 77.70 TL
  3. Öğrenci olarak yer alanlar için 58,27 TL
  4. İşsizlik ödeneği almaya devam eden vatandaşlar için 38,85 TL
  5. Geleceğin meslekleri kapsamında yer alan vatandaşlar için de 85 TL zaruri gider ödemeleri devam ediyor.

İş başı eğitim süreleri ne kadar oluyor?

İş başı eğitim süreleri daha çok hangi alanda yer alınacağına göre de değişiklik gösteriyor. Kimisi için en fazla 3 ay gerekli olurken kimisi için de en fazla 9 ay gerekli olacaktır. Bu süreçler;

  1. İmalat ve bilişim sektöründe olanlar için en fazla 6 ay
  2. Geri kalan sektörde bulunan meslekler için en fazla 3 ay
  3. Muhabirlik alanları için eğitim alanlar en fazla 9 ay
  4. Çok tehlikeli grup kapsamında yer alan meslekler için MEB hayat boyu öğrenme modülleri belirlenen asgari süreden daha az olmama şartı aranıyor.

Siber güvenlik – bulut bilişim – kodlama – oyun gelişim alanları ile geleceğin meslekleri arasında yer alan meslekler adına düzenlemeleri yapılan iş başı eğitim programlarında yer alanların en az 18 en fazla da 29 yaşında bulunmaları gerekir. Gün içerisinde en fazla 8 saat ders uygulaması yapılırken en az da 5 saatlik bir uygulama yapılacaktır. Bir haftanın en fazla 6 gününde bu dersler devam ederken 6 gün içerisinde görülebilecek en fazla ders saati 45 olacaktır.

Başvurular nasıl ve ne zaman devam edecek?

İŞKUR iş başı eğitim programlarında yer almak isteyen vatandaşlar istedikleri an İŞKUR şubelerine giderek anlık olarak kayıt işlemlerini yapabilir. Başvuru yapmak için bir zaman dilimi beklemeye gerek yoktur.

İŞKUR iş başı eğitim programı nedir?

Kuruma kayıtlı işsiz olarak kayıtlı olan tüm vatandaşların mesleki bir şekilde deneyim elde edebilmelerinin yanı sıra teorik eğitim almaya devam ettikleri mesleklerde uygulamayı görmesidir. Çalışma ortamlarına uyum sağlamalarına yardımcı olmak için düzenlenen bu programlar ile işsizler meslek deneyimleri elde ederek kendilerini geliştirebiliyor ve tecrübe edinecek bir alan ediniyor. Bir yandan da kurum içerisinde kendilerine iş bulmaları için talep ile gelebildikleri gibi iş verenler de kendileri için çalışan bulmalarını talep edebilir. Herkes kendi vasfına uygun olan işçi ya da iş bulmayı da burada başarabileceklerdir.

İş başı eğitim programlarında ne kadar ödeme yapılır?

İş başı eğitim ödemeleri bulunan kategoriye göre değişiklik gösterecektir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.

  1. Zaruri gider kapsamında günlük olarak 61,65 TL ödemeler
  2. Öğrenci grupları için 46.23 TL
  3. İşsizlik ödeneği alan vatandaşlar için 30,82 TL
  4. Geleceğin meslekleri kategorisinde yer alanlar için 75 TL günlük ödemeler yer alır.
  5. Fakat sanayi sektöründe yer alan kadınlar varsa ve bu kadınların 2 ve 5 yaş arasında bakmak ile yükümlü oldukları çocukları varsa bakım ücreti olarak her ay 400 TL ödemeler yapılır.
  6. İş kazası ile beraber meslek hastalıkları sigorta prim ödemeleri
  7. Genel sağlık sigortası ile beraber prim giderleri ödemeleri gerekir.

Başvurular nasıl yapılacaktır?

81 il içerisinde yer alan İŞKUR şubesine giden vatandaşlar anlık olarak iş ve meslek danışmanlığı kapsamından faydalanmak adına başvurularını yerine getirebilir.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler