1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İlk Buluşmada Ortalığın Tozunu Attırmanız İçin Gereken 5 Öneri
İlk Buluşmada Ortalığın Tozunu Attırmanız İçin Gereken 5 Öneri

İlk Buluşmada Ortalığın Tozunu Attırmanız İçin Gereken 5 Öneri

Yeni tanışacağınız birisiyle ilk buluşma evresini en iyi şekilde geçirmeniz için ne yapacağınızı bilmeniz oldukça önemli. Denenmiş olan 5 öneriyi uyguladığınız zaman ilk buluşmanızı en iyi şekilde geçirebilir ve adeta ortalığın tozunu attırabilirsiniz.

A+A-

Yeni tanışacağınız birisiyle ilk buluşma evresini en iyi şekilde geçirmeniz için ne yapacağınızı bilmeniz oldukça önemli. Denenmiş olan 5 öneriyi uyguladığınız zaman ilk buluşmanızı en iyi şekilde geçirebilir ve adeta ortalığın tozunu attırabilirsiniz. İlk buluşmanızda nasıl davranacağınızı bildiğiniz zaman kendinize olan ön güvenli duruşunuz karşınızdaki kişinin dikkatini çekmenizi sağlar. Böylelikle de bu basit öneriler sayesinde ilk buluşmanızı harika bir şekilde geçirebilirsiniz.

İlk Buluşmada Sohbet Konusu

İlk buluşma için en çok tedirginlik yaratan konulardan birisi de ilk buluşmada sohbet konusudur. Bu konuda konuşmayı bir masa tenisi maçı gibi düşünebilirsiniz. İdeal bir buluşma geçirmek için tarafların konuşmayı bölmemeleri oldukça önemli. Bu nedenle de kişilerin birbirlerine konuşma süreleri tanımaları gerekiyor.

Her zaman konuşan tarafın siz olmanız halinde bu karşı tarafı sıkacaktır. Bu nedenle karşı tarafın da konuşmasını beklemeniz gerekir. Söz hakkı size geldiğinde ise fikirlerinizi özgürce dile getirmelisiniz. Sohbet ederken karşı tarafa hâkim olduğunu düşündüğünüz konular hakkında soru sorarak keyifli bir sohbet geçirebilirsiniz.

Filmler Hakkında Konuşmak Sohbeti Akıcı Hale Getirir

Konuşma konusu bulamayacağınızı düşünüyorsanız ilk buluşmanızda karşınızdaki kişiyle filmler hakkında sohbet edebilirsiniz. Ne tarz filmlerden hoşlandığını sorarak konuya girebilirsiniz. Yapılan bir çalışmaya göre filmler hakkında konuşmanın yapıldığı ilk buluşmalarda %90 oranında ikinci buluşma gerçekleşmiştir.

Sır Vermek Aradaki Buzları Kırar

Yapılan bir çalışmaya göre karşıdaki kişiye duygusal ya da kişisel bir sır vermek aradaki buzları kırıyor. Böylelikle de buluşmada kişiler arasında duygusal bir bağ oluşuyor ve buluşma daha samimi bir boyuta taşınıyor.

İlk Buluşmada Şaşırtıcı Sorular Akılda Kalıcılığı Sağlar

Karşınızdaki kişiye ilk buluşmada şaşırtıcı sorular sormanız karşınızdaki kişinin aklında ilk buluşmanın kalıcılığını artırır. Aynı zamanda buluşmayı klişelerden uzaklaştırarak daha ilgi çekici ve etkileyici bir boyuta taşır.

Bira Şans Artırır

Eğer karşınızdaki kişi bira içiyorsa ona buluşmanın ilerleyen kısımlarına “Bira sever misin?” sorusunu sormanız gecenin devamında birlikte olmanızı sağlayabilir. Bira severler arasında ilk buluşmada yapılan bir araştırmaya göre bu soru ardından %60 gibi bir oran karşısındaki kişiyle gecenin devamını geçiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.