1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İlişkileri olumsuz etkileyen 7 telefon alışkanlıkları
İlişkileri olumsuz etkileyen 7 telefon alışkanlıkları

İlişkileri olumsuz etkileyen 7 telefon alışkanlıkları

İlişkileri olumsuz yönde etkileyen alışkanlıklardan birisi de telefon alışkanlığıdır. Cep telefonlarının hayatımıza girmiş olması birçok açıdan olumlu avantaj sağlasa da bazı durumlarda ilişkileri olumsuz yönde etkileyebiliyor. Sizler için ilişkilere zarar veren telefon alışkanlıklarını sıraladık. Detaylar içeriğimizde…

A+A-

İlişkileri olumsuz yönde etkileyen alışkanlıklardan birisi de telefon alışkanlığıdır. Cep telefonlarının hayatımıza girmiş olması birçok açıdan olumlu avantaj sağlasa da bazı durumlarda ilişkileri olumsuz yönde etkileyebiliyor. Sizler için ilişkilere zarar veren telefon alışkanlıklarını sıraladık. 

Telefona aşırı derecede bağımlı halde yaşamak ve kişilerin partnerlerinin yanında sürekli olarak telefonla ilgilenmeleri ilişkilere ciddi oranda zarar verebiliyor. Özellikle de çiftlerin birlikte zaman geçirdikleri anlarda sürekli olarak telefonlarıyla ilgilenmeleri karşıdaki kişi için oldukça sinir bozucu bir hal alıyor. Bu durum da ilişkilere zarar verebiliyor.

İlişkileri Olumsuz Etkileyen Telefon Alışkanlıkları

Bazen kişiler bu durumun farkında olmasalar da ilişkileri olumsuz etkileyen telefon alışkanlıkları ilişkilerine kalıcı zararlar verebiliyor. Karşılıklı olarak çiftlerin birbirlerine zaman ayırmaları ve beraber eğlenmeleri gereken zamanlarda fazlasıyla telefonla ilgilenmek çiftler arasındaki uyumu bozabiliyor. İlişkilere en çok zarar veren telefon alışkanlıkları şu şekildedir:

Sürekli Telefona Bakıp Gülümsemek

Çiftler bir arada olduklarında çiftlerden birisi sürekli olarak telefonuna bakıyor ve gülümsüyorsa ilişki bu olaydan ciddi anlamda zarar görebilir. Özellikle de gülümsenen şey karşı tarafa gösterilmezse bu durum karşı taraf için son derecede sinir bozucu bir hal alır. Bu durum da karşıdaki kişinin güvenini sarsabilir.

Telefonu Sürekli Yanında Taşımak

Telefonun her an yanında olması ve bir bildirim gelmesi halinde hemen ona bakmak karşı taraf için oldukça rahatsızlık veren bir durumdur. Özellikle de telefon gösterilmezse karşı tarafın güveni sarsılabilir.

Sürekli Telefon Kurcalamak

Çiftlerin yan yana olduklarında sürekli telefonlarını kurcalamaları iletişim kopukluklarına yol açar. Bu durum da ilişkilerinin bozulmasına neden olur.

Gelen Bildirimleri Hemen Kontrol Etmek

İlişkileri etkileyen telefon alışkanlıkları arasından birisi de gelen bildirimleri anında kontrol etmektir. Olduk olmadık zamanlarda bunu yapmak karşı tarafta olumsuz bir izlenim yaratır.

Mesai Bitiminde Sürekli İş Mailleriyle İlgilenmek

Özellikle de evli çiftlerde evle ilgilenmek yerine iş çıkışında işi eve de getirmek büyük sorun yaratır. Zamanla iletişim kopuklukları başlar.

Yemekte Sürekli Telefonla İlgilenmek

Sohbet edilmesi ve birlikte geçirilmesi gereken zamanlar olması gerekirken yemekte sürekli telefonla ilgilenmek karşı tarafı olumsuz etkiler.

Yalnızca Mesaj Atmak ve Yanında Olmamak

Özellikle de özel günlerde ve birlikte olunması gereken zamanlarda yalnızca aramak ya da mesaj göndermek yetmez. İmkân olmasına rağmen basit bir mesaj göndermek ya da aramak duyguyu karşı tarafa geçiremeyeceği için ilişkileri olumsuz etkiler.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.