1. HABERLER

  2. SSK

  3. Erken emekli olmak isteyenlere sevindiren gelişme! Bu meslek gruplarındaki herkes erkenden emekli olabilir!
Erken emekli olmak isteyenlere sevindiren gelişme! Bu meslek gruplarındaki herkes erkenden emekli olabilir!

Erken emekli olmak isteyenlere sevindiren gelişme! Bu meslek gruplarındaki herkes erkenden emekli olabilir!

Bazı meslek grupları erken emeklilik için uygun olabilir. Erken emekli olmak isteyen kişiler için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Sadece bir dilekçe ile emekli olmak mümkün olabilir. Detaylar burada. Erken emekli olmanın çeşitli yolları vardır. Bu yöntemlerden bazıları doğum ve askerlik hizmetlerini ödünç almaktır.

A+A-

Bazı meslek grupları erken emeklilik için uygun olabilir. Erken emekli olmak isteyen kişiler için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Sadece bir dilekçe ile emekli olmak mümkün olabilir. Detaylar burada...

Erken emekli olmanın çeşitli yolları vardır. Bu yöntemlerden bazıları doğum ve askerlik hizmetlerini ödünç almaktır. Bu yöntemlerin yanı sıra belirli mesleklerde erken emekli olmak da mümkündür. Erken emeklilik hakkı olan meslek grupları ve tüm detaylar sizlerle...

Erken emeklilik nedir? Erken emeklilik, bir kişinin normal emeklilik yaşından çok daha erken emekli olabilmesidir. Daha genç yaşta emekli olup işinden ayrılmak isteyen bireylerin başvurduğu bir yöntemdir. Ancak bu yöntemle erken emekli olan kişiler, normal emeklilik yaşında emekli oldukları takdirde alacakları emekli maaşından daha az emekli maaşı alacaklardır. Bu nedenle erken emeklilik kararı vermeden önce bu konu üzerinde biraz düşünmek gerekiyor.

Erken emekli olabilmek için kanunda belirtilen meslek gruplarında çalışmak gerekmektedir. Belirlenen gruplarda çalışan herkesin erken emeklilik hakkı yoktur. Erken emekli olabilmek için kanunla tanımlanmış iş kategorisinde çalışmak gerekir. Hangi meslekler erken emeklilikten yararlanabilir? Aşınma ve yıpranma ödeneği, aşınma ve yıpranmadan oldukça etkilenen işlerde çalışan kişilerin daha erken yaşta emekli olmalarını sağlayan bir sistemdir. Çelik fabrikalarının ikincil fırınlarında ve bunların çevre birimlerinde ve aksesuarlarında veya konvertörlerde çalışanlar erken emekli olabiliyor.

Demir izabe fabrikalarında ve boru fabrikalarının fırın ve döküm bölümlerinde çalışanlar da erken emeklilikten yararlanabilir.

İşçilerin işlerindeki yıpranma ve yıpranmayı telafi etmek için uygulamaya konulan sosyal güvenlik uygulaması kapsamında, belirli mesleklerde çalışan bireyler belirli bir çalışma süresi ile erken emekli olabilmektedir. Her meslek için belirlenen süre 5 yıl ile sınırlıdır. Bu sınır meslek grubuna göre değişiklik gösterebilmektedir.

Aşınma ve yıpranma ödeneğinden yararlanmak için belirli koşullar gereklidir. Bu şartlardan ilki yer altında çalışan işçiler için 1.800 gün iken, diğer sigortalıların FHSZ kapsamında 3.600 gün çalışmış olmaları gerekmektedir.

Haber yazımızda bahsettiğimiz şartlar erken emeklilik için temel şartlardır. Ancak her meslek grubunun şartları farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle erken emeklilik hakkında genel bilgileri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler