1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. PTT'den 3.028 TL yardım almak için kimlik kartınızı kontrol etmeniz yeterli! Kimlik kartınızı Son hanesi 2, 4, 6, 8 ve 10 müjde!
PTT'den 3.028 TL yardım almak için kimlik kartınızı kontrol etmeniz yeterli! Kimlik kartınızı Son hanesi 2, 4, 6, 8 ve 10  müjde!

PTT'den 3.028 TL yardım almak için kimlik kartınızı kontrol etmeniz yeterli! Kimlik kartınızı Son hanesi 2, 4, 6, 8 ve 10 müjde!

Hükümetten resmi duyuru: Aile İşleri Bakanlığı çocuklu ebeveynlere 3.295 TL destek ödemesi yapıyor. 1, 2 veya 3 çocuklu aileler için e-devlet üzerinden online başvuru yapılabilmektedir. 2023 yılı nafaka ödemeleri devam etmektedir. Bakanlık, devletten maddi destek almak isteyenler için başvuru ekranını açtı.

A+A-

Hükümetten resmi duyuru: Aile İşleri Bakanlığı çocuklu ebeveynlere 3.295 TL destek ödemesi yapıyor. 1, 2 veya 3 çocuklu aileler için e-devlet üzerinden online başvuru yapılabilmektedir.

2023 yılı nafaka ödemeleri devam etmektedir. Bakanlık, devletten maddi destek almak isteyenler için başvuru ekranını açtı. 1, 2 veya 3 çocuklu ailelere başvurmaları halinde sosyal ve ekonomik destek ödemeleri yapılacak. İşte şartlar...

Bakanlık Mart Nafakası Ödemesi ile ilgili detaylı açıklama yaptı. Peki nafaka başvurusu nasıl yapılır ve başvuru şartları nelerdir? Aile Bakanlığı'nın ihtiyaç sahiplerine sağladığı sosyal ve ekonomik destek ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. 2023 yılı sosyal ve ekonomik destek ödemeleri zamlı olarak banka hesaplarına yatırılıyor. Devletten bu desteği almak isteyen aileler çocukları için başvuruda bulunabilirler.

Elbette nafaka almanın da bazı şartları vardır. Nafaka Ödemeleri Arttırılıyor Neredeyse tüm ihtiyaç sahiplerini ilgilendiren sosyal destek ödemeleri Aile Bakanlığı tarafından yapılıyor. Bu destekler arasında SED desteği olarak da bilinen nafaka ödemesi bulunmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz günlerde 2023 yılı SED destekleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, “SED hizmetinde çocuk başına düşen ekonomik destek miktarı ortalama 2 bin 337 TL'den 3 bin 38 TL'ye çıktı. Koruyucu ailelere yapılan çocuk başına yapılan ödemeler ortalama 3 bin 644 TL'den 4 bin 853 TL'ye yükseltildi" diyerek sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin bu yıl Mart ayında artırılarak banka hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

SED Destek Ödemelerine Nasıl Başvurulur? Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri için başvurular e-devlet üzerinden tamamlanabilmektedir. TC kimlik numaranız ile giriş yapıp SED desteği için arama yaptıktan sonra karşınıza çıkan başvuru formunu doldurabilirsiniz. Ayrıca bu ödemelere ilişkin başvurular 3294 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla da yapılabilmektedir.

Başvuru için kendi kimlikleri ve çocuklarının nüfus cüzdanları ile SYDV'ye gitmeleri gerekmektedir. 2023 SED Destek Ödemesi Ne Kadar? Aile İşleri Bakanlığı'nın çocuklu ailelere sağladığı en önemli desteklerden biri olan SED desteği banka hesaplarına artımla yatırılmaktadır. Öğrenim düzeyine göre değişen SED destek tutarı 2023 yılı için şu şekilde açıklandı: Okul öncesi çocuklar için 2.059,99 TL 3.090. 00 TL İlkokul çocukları için 3.295,99 TL Ortaokul çocukları için 2.059,99 TL Ortaokul çağında olmayan çocuklar için 3.708,00 TL Yükseköğrenim için 1.648,00 TL Kurumlarda bulunan gençler için. SED Destek Ödemelerini Kimler Alacak?

Çocuklu ailelerin devletten SED desteği ödemesi alabilmeleri için bazı başvuru koşulları bulunmaktadır. Bu şartlar şunlardır: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Hanedeki kişi başına düşen gelirin ortalama gelirin üçte birinden az olması, Çocuğun aile ile birlikte yaşıyor olması. SED Destek Ödemelerini Kimler Alacak? Çocuklu ailelerin devletten SED desteği ödemesi alabilmeleri için bazı başvuru koşulları bulunmaktadır. Bu şartlar şunlardır: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Hanedeki kişi başına düşen gelirin ortalama gelirin üçte birinden az olması, Çocuğun aile ile birlikte yaşıyor olması.

SED Destek Ödemelerini Kimler Alacak? Çocuklu ailelerin devletten SED desteği ödemesi alabilmeleri için bazı başvuru koşulları bulunmaktadır. Bu şartlar şunlardır: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Hanedeki kişi başına düşen gelirin ortalama gelirin üçte birinden az olması, Çocuğun aile ile birlikte yaşıyor olması.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler