1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Erkeklerin Evlilik Fikrinden Uzak Durmasının 5 Sebebi
Erkeklerin Evlilik Fikrinden Uzak Durmasının 5 Sebebi

Erkeklerin Evlilik Fikrinden Uzak Durmasının 5 Sebebi

Sorumluluk yüklenme korkusu ve toplumsal algılar gibi nedenlerden dolayı erkekler günümüzde evlilikten daha çok uzak durma eğilimde oluyor. Erkeklerin evlilik fikrinden uzak durmasının 5 sebebiniz sizler için derledik. İşte o sebepler..

A+A-

Günümüzde kadınlar evlilik konusunda daha istekli olurken erkeklerin evlilikten uzak durma sebepleri kadınlara göre daha isteksiz olmalarına neden oluyor. Sorumluluk yüklenme korkusu ve toplumsal algılar gibi nedenlerden dolayı erkekler günümüzde evlilikten daha çok uzak durma eğilimde oluyor. Erkeklerin evlilik fikrinden uzak durmasının 5 sebebiniz sizler için derledik. 

Erkeklerin Özgürlüğünü Kaybetme Korkusu

Şüphesiz ki erkekleri evlilikten en çok uzak tutan sebeplerden birisi de erkeklerin özgürlüğünü kaybetme korkusu olmaktadır. Evlilik düşüncesi erkekler için özgürlüğü kaybetme korkusunu da beraberinde getirir. Hayatta herkesin özgür alanları ve zamanları olması gerekir. Erkekler genellikle evlendikleri zaman bunu kaybedeceklerini düşünürler.

Sorumluluk Yüklenme Korkusu

Evlilik konusu erkekler için aynı zamanda sorumluluk yüklenme anlamına gelir. Bir kadının ve bununla birlikte belki birkaç çocuğun daha sorumluluğunu yüklenmek erkeklerde başarısız olabilme endişesi oluşturur. Bu nedenle de sorumluluk yüklenmekten korktukları için evlilikten uzak dururlar.

Bekârlık Sultanlıktır Algısı

Özellikle de erkekler için evlilik konusunda yapılan toplumsal algılardan birisi de bekârlığın sultanlık olduğu görüşüdür. Kadınlar belirli bir yaşa geldikleri zaman evlenmediklerinde evde kalmış yaftasına maruz kalırken erkekler için bu konu bir yenilmişlik algısı olarak aktarılmaktadır. Toplumda yaratılan bu yenilmişlik algısı nedeniyle erkekler evlilikten uzak durma eğilimi gösterirler.

Kadınların Değişeceği Düşüncesi

Evlendikten sonra kadın değişir algısı toplumda en çok yaratılan algılardan birisidir. Erkekleri evlilikten uzaklaştıran sebepler arasında kadınların evlendikten sonra değişecekleri düşüncesi de yatmaktadır. Kadınların kendilerini önce güvende hissetmeleri ve güvende hissetmeleri ardından da farklılaşmaları erkekleri korkutur. Hem fiziksel olarak hem de karakter olarak meydana gelebilecek bu değişim düşüncesi erkekleri evlilikten uzaklaştıran en önemli sebepler arasında yer almaktadır.

Kariyer Planlamaları

Toplum tarafından en çok da erkeklere kariyer sahibi olmak konusunda baskı kuruluyor. Durum böyle olunca da erkekler ev, araba, kariyer ve yazlık gibi planlar kurarlar. Toplum tarafından en çok da erkekler için oluşturulan bu baskı erkeklerin evlenmeleri konusunda zaman kaybetmelerine yol açar. Önce kariyer planlamaları yapması gerektiğini düşünen erkekler kafalarındaki plana uyana kadar evlilikten uzak kalırlar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.