
Emekli Vatandaşların Sevindirecek Karar Duyuruldu, SGK Yılda 1 Kez Tüm Tatil Masraflarını Karşılayacak!
Sağlık sistemimiz ve devamında toplumsal emniyet sistemimiz, sıhhatli bir sosyal hayatın güvencesi olmaya devam ediyor.
Sağlık sistemimiz ve devamında toplumsal emniyet sistemimiz, sıhhatli bir sosyal hayatın güvencesi olmaya devam ediyor. İşbirliği yapılan birçok farklı mevzuyla, toplumumuzun ihtiyacı olan her türlü tedavi desteği için mühim adımlar atılıyor. SGK Genel Sağlık Sigortası kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafınca işletme izni verilmiş kaplıcalarda, gerekli tedavilerin uygulanabilmesini destekliyor.
Emeklilerin kendileri ve durumlarına göre refakatçilerinin yol, gündelik masraflarını karşılayan bir hizmet sunuyor. Kaplıca tedavilerinin muhtelif hatsallıkların tedavisi için kullanılması, uzun bir geçmişe haiz. Bir tür dinlence gibi algılansa da, kaplıcaların şifa verici tesirleri binlerce yıla uzanan bir geçmişte sürekli olarak kullanılıyor. Günümüzde de çeşitli rahatsızlıkların zaman zaman alternatifi olmayan tedavileri kaplıcaların şifalı tesirleri olmaya devam ediyor.
SGK’dan Ücretsiz Kaplıca Tedavisi Nasıl Talep Edilir?
Kaplıca tedavilerinin oluşturduğu masrafların, tedavi gideri olarak SGK tarafından karşılanabilmesi için, muhtelif koşullar bulunuyor. Bu koşulların ilki kaplıca tedavisine gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını kanıtlayan sağlık tutanağı. Sağlık raporu, hastanelerin sağlık kurulları tarafınca veriliyor. Bu heyet içinde minimum bir adet fizyolojik tıp, rehabilitasyon, hidroklimatoloji, tıbbi ekoloji uzmanının bulunması gerekiyor.
Alınacak esenlik raporunda, kaplıca tedavisinin önerilmesi, hastalığın tanısı, tedavinin süresi ve seanslarına dair açık bilgilerin olması gerekiyor. Hastalığınıza göre alınan sağlık raporuyla beraber, Sağlık Bakanlığı tarafınca işletme izni verilmiş olan kaplıcalara başvuru ederek, tedavinin gereklerini yerine getirebiliyorsunuz.
Refakatçi Giderleri de Ödeniyor mu?
Başvurulan tesisin, ikamet ettiğiniz adrese en yakın tesisler içinde seçilmesi ve mutlaka işletme iznine haiz olması gerekiyor. SGK tarafından alakalı tedavi için masrafların karşılanması esnasında, en yakındaki tesisler baz alınarak yol giderleri hesaplanıyor. Giderlerin karşılanabilmesi için meydana getirilen hesaplamalar, Sağlık Raporuna dayanılarak gerçekleştirilir.
Bu çerçevede hastalığı ileri derecede olan ve ilıca tedavisi sırasında tek başına hareket edemeyecek olan hastaların, yanlarında bir refakatçi götürme hakları bulunuyor. Ancak refakatçi mevzusunun sıhhat raporunda mutlaka belirtilmiş olması zorunluluğu bulunuyor. Sağlık tutanağının düzenlenmesinin ardından 5 iş günü içinde raporun herhangi bir tesise başvurarak kullanılması gerekiyor. Aksi halde yine rapor düzenlenmese de tekrar esenlik kurulunun karşısına çıkmak gerekiyor. Sağlık raporları 1 ay için geçerliliğini koruyor.
HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.