1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Elektrik, Doğalgaz borcu olanlara müjdeli haber!
Elektrik, Doğalgaz borcu olanlara müjdeli haber!

Elektrik, Doğalgaz borcu olanlara müjdeli haber!

Normalleşme sürecine geçiş yaptığımız şu günlerde salgın döneminde alınan kararların bazıları maalesef ki sonlandırıldı.Faturalarda 1 Temmuz tarihinden itibaren eski sisteme dönüş yapacak salgın döneminde faturalarından dolayı kesinti yapılmayan vatandaşlar için 1 temmuzdan itibaren faturalarını ödemedikleri takdirde kesintiye maruz kalacaklar.

A+A-

Normalleşme sürecine geçiş yaptığımız şu günlerde salgın döneminde alınan kararların bazıları maalesef ki sonlandırıldı.Faturalarda 1 Temmuz tarihinden itibaren eski sisteme dönüş yapacak salgın döneminde faturalarından dolayı kesinti yapılmayan vatandaşlar için 1 temmuzdan itibaren faturalarını ödemedikleri takdirde kesintiye maruz kalacaklar. Eski döneme ait faturalarını ödeyemeyen vatandaşlar için bazı şirketler borçlarını ödemeleri konusunda yardımcı olacaklarını duyurdular.

Ülkemizde yaşanılan koronavirüs salgını döneminde vatandaşların mağdur olmamaları adına pek çok önlemler alınmıştı. Faturalara ait yapılan düzenleme ise bu önlemlerden birtanesi idi. Bu dönem zarfında borcu olan vatandaşların faturalarını ödememeleri halinde kurumlar tarafından kesinti yapılmayacağı hükümet tarafından duyurulmuştu.

Normalleşme sürecine geçiş yaptığımız haziran ayı içersinde ise bu sürecin sona erdiği ve vatandaşların eski sistem üzerinden faturalarının işlem göreceği ödenmemesi durumunda ise kasinti yaşayabilecekleri duyuruldu. işte tam bu bağlamda bazı şirketler vatandaşlarım mağdur olmamalrı için ödeme kolaylıkları sunacak bazı yöntemleri uygulayacaklarının haberini kamuoyu ile paylaştılar.

Ülke genelinde 1 Temmuz 2020 tarihi itibari ile geçerli olacak elektrik ve doğalgaz faturalarının normalleşme süreci için şirketlet tarafından hummalı bir çalışma başlatıldı. Salgın döneminde yapılmayan kesintiler normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte tekrar eski düzenine geri dönüyor.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ KESİNTİLERİ YENİDEN BAŞLAYACAK

 1 Temmuz 2020 tarihi itabari ile tüm vatandaşlar normal prosüdür gereğince işleme tabi tutulacak.Faturlarını ödemeyen vatandaşların elektrik ve doğalgazları kesilecek.Şirketler tarafından alınan karar doğrultusunda eski döneme ait borcu olan vatandaşlara önce ihbar yolu ile bildirim gönderilecek borcun ödenmemesi durumda ise enerjjilerinin kesilmesinin ardından icra yolu ile tahsilatlarını gerçekleştirecekler.

BORCU OLAN VATANDAŞA ÖDEME KOLAYLIĞI

Vatandaşların fatura ödeme sorunundan kaynaklı sıkıntılarını minumuma indirmek ve bu süreçte yardımcı olmak isteyen bazı elektrik ve doğalgaz şirketleri ise vatandaşların borçlarını ödemesi adına bazı çalışmalar yaparak vatandaşa bu konuda yardımcı olmayı hedefliyor.Taksit imkanı sunarak vatandaşın ödemelerinde kolaylık sağlanacağı yapılan açıklamalar arasında.

Bursa,Çanakkale,Yalova,ve Balıkesir'de hizmet veren Uludağ elektrik borç konusunda vatandaşa destek veren şirketlerin başında geliyor.Uludağ elektrik tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 5.000 TL'ye kadar borcu olan vatandaşlara 3 taksit şeklinde ödeme imkanı sağlanacak. Taksit işlemi ise online kanallardan gerçekleştirilecek. 3 milyon aboneye hizmet veren Uludağ Elektrik bu şekilde elektrik hizmetini durdurma sorununu ortadan kaldırarak vatandaşın mağdur olmamasını hedefliyor.

DİĞER ŞEHİRLERDE TAKSİTLENDİRME OLACAK MI?

Diğer şehirlerde hizmet veren şirketlerin de benzer ödeme kolaylıkları açıklaması bekleniyor. Türkiye'de elektrik şirketlerinin tamamnında yüzde 15'lik ödeme sıkıntısı olduğu açıklandı. Gaz dağıtım şirketlerinin Türkiye genelinde alacağı bulunan toplam fatura tutarı ise 2 Milyar TL olarak duyurdu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum