1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Elazığ depremi sonrası yıkılan binalar görüntülendi
Elazığ depremi sonrası yıkılan binalar görüntülendi

Elazığ depremi sonrası yıkılan binalar görüntülendi

Saat 21:08'de merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiği açıklandı. Son dakika habere göre, deprem sonrası bölgede yıkılan binalar görüntülendi.

A+A-

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, çevre iller başta olmak üzere Samsun, Niğde, Adana ve Elazığ'a uzak olan birçok ilden de hissedildi. 

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem, kentte büyük paniğe yol açarken, halk sokağa döküldü. İhbar gelen bölgelere AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

AFAD’a göre 21:17’de merkez üssü Elazığ Baskil ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.  Elazığ’daki 6.8 büyüklüğündeki deprem çevre iller başta olmak üzere Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Niğde’de de hissedildi.

BİNALAR YIKILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açılamaları şu şekilde;

Tamamıyla irtibat kurduk. Bütün arkadaşlarımız görevleri başında. Sivrice merkezde 4-5 yıkık bina var. 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2 yaralı var. Yine Elazığ merkezde 10 binada hasar olduğu ihbarı geldi. Elazığ merkezde de can kaybı yok. Malatya’da da birkaç binanın hasar aldığı konusunda da değerlendirme var.  Sivrice merkezde ciddi bir sarsıntı olduğunu biliyoruz bölgedeki ekiplerimiz oraya gönderdik. Şu ana kadar verebileceğimiz bilgi budur. Çevre ilçelerde de 5’in üzerinde artçılar oluştu.

ELAZIĞ'DA 2, MALATYA'DA 2 CAN KAYBI

CNN TÜRK canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Soylu "Can kaybının fazla olmamasını diliyoruz. Şu ana kadar toplam sayının Elazığ'da 2, Malatya'da 2 olduğunu ifade ediyorum." diye konuştu.

Depremin ardından bölge bazı binaların yıkıldığı öğrenildi. İşte yıkılan binalardan ilk görüntüler…

elazig-1.png2-003.png3-001.png4.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler