1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Depremle mücadelede öncelikli 4 adımı, Başkan Tunç Soyer açıkladı
Depremle mücadelede öncelikli 4 adımı, Başkan Tunç Soyer açıkladı

Depremle mücadelede öncelikli 4 adımı, Başkan Tunç Soyer açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Afet Bilim Kurulu, ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, Başkan Soyer depremle mücadelede öncelikli 4 adımı açıkladı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim'de yaşanan deprem felaketinin ardından alınacak önlemleri ortak akıl ve bilim rehberliğinde belirlemek için "Afet Bilim Kurulu" oluşturdu. Kurulun ilk toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında İzmir Sanat'ta çevrim içi olarak yapıldı.

12 ve 13 Kasım tarihlerinde Türkiye'nin deprem ve afetler konusunda önde gelen isimlerinin katıldığı "İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması"nın ardından oluşturdukları bilim kurulunun rehberliğinde çalışmalarını sürdüreceklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, öncelikle bilimsel bir çalışma yaparak İzmir'deki fayların incelenmesi, analizlerin güncellenmesi ve kapsamlı bir şekilde araştırılması gerektiğini söyledi.

Önce bilimsel veri

Böylelikle durumu daha net görebiliyor hale geleceklerini belirten Soyer, şöyle konuştu: "
Bu bilimsel çalışmanın yanı sıra kentteki tüm yapı stokunu değerlendirmek istiyoruz. Başından beri söylendiği üzere o dönemdeki deprem mevzuatı hassasiyeti olmadığı için özellikle 1999 yılı öncesi yapılan binaları başlangıç noktası olarak ele alacağız. Bu, 1999 yılından önce yapılan binaların tamamının riskli ya da 1999 sonrası yapılan binaların risksiz olduğu anlamına gelmiyor.

Bir envanter çıkarmak, tüm binaların bu anlamda tespitini yapmak istiyoruz. Yapı Kontrol Laboratuvarı kurmak da bu çalışmalar arasında yer alıyor. Bilimsel veriyi en hızlı bir şekilde toparlamak, mevcut durumun tespitini de hızlı ve doğru biçimde yapmak istiyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.