1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Büyük Müjde! SGK Girişi Olanlar 3600 Günle Anında Emekli Olabilirsiniz!
Büyük Müjde! SGK Girişi Olanlar 3600 Günle Anında Emekli Olabilirsiniz!

Büyük Müjde! SGK Girişi Olanlar 3600 Günle Anında Emekli Olabilirsiniz!

Bilindiği gibi, çalışanlar internetten erken emekli olma yollarını arıyorlar. Bu bağlamda verdiğimiz koşulları sağlıyorsanız, erken emeklilik hakkı elde edebilirsiniz. 3600 günden itibaren emeklilik hakkında pek çok bilinmeyen unsur mevcut. Kimler  3600 gün şartı ile erkenden emekli olabilir?

A+A-

3600 günden emeklilik konusu vatandaşlarımızın en sık sorulan sorularından biridir. Türkiye'de 1,5 milyon vatandaşın erken emeklilik arayışına olan ilgisi son yıllarda çok fazla artmış durumda. Milyonlarca vatandaşlarımızın emeklilik hakkında merak ettikleri tüm soruların cevaplarını bu haberde derledik.

Erken Emeklilik Koşulları nedir?

Sigortalı olarak çalışan tüm vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli olmaları için belli miktarda prim ödemeleri gerekmektedir. Erken emeklilikten önce, normal emeklilik için prim ödeme süreci dışında gerekli görülen yaş sınırını doldurmaları ve belirli bir hizmet dönemi geçirmeleri yeterlidir. Bu koşullar göz önüne alındığında, erken emekli olmak için koşulların sağlanmış olması gerekmektedir. Fakat, tüm diğer koşullar yerine getirildiği takdirde, yaş sınırına ulaşma koşulu aranmamakta, direkt emekli olunabilmektedir.

Erken emekliliğin başvuranların prim ödemelerini tamamlamaları ve hizmet sürelerini tamamen tamamlamaları gerekmektedir. Verdiğimiz koşulları tamamladıysanız, erken emeklilik hakkına sahipsiniz demektir. Erken emeklilik için kabul etmeniz gereken durum, maaşınızdan emekli olacağınız için uygulanan maaş kesintisidir. Bu durum emekli olacak vatandaşların maaşlarını % 5 oranında azaltmaktadır.

1999'dan önce sigortalı bir kişi olarak çalışmaya başlamak, erken emeklilik koşullarından biridir. Son olarak, belirttiğimiz gibi, erken emeklilik için prim günü sayısı gereklidir.

2008 Sonrası Çalışmaya Başlayan Engelliler İçin Erken Emeklilik

2008'den sonra çalışan engellilerin erken emeklilik süresi 4100 günlük prim ödeme süresi esas alınarak hesaplanmaktadır. 2008'den sonra çalışmaya başlayan engellilerin emeklilik koşulları aşağıdaki gibidir:

1) 2009-2010 yılları arasında çalışmaya başlayanlar, 4300 günlük prim ödemesini tamamladıklarında erken emekli olurlar.

2) 2011-2012 yılları arasında çalışmaya başlayanlar 4500 günlük prim ödemesi tamamlandığında erken emekli olurlar.

3) 2013'ten sonra çalışmaya başlayanlar, 4680 günlük prim ödemesi tamamlandığında erken emekli olurlar.

Bu tarihlerde belirlenen engellilere erken emeklilik primi ödenmesi durumunda SGK Kurumuna erken emeklilik başvurusu yapılır. Başvurusu onaylanan engelli kişiler erken emeklilikten yararlanırlar. Erken emeklilik başvurusu için gerekli olan belgeler ve başvuru yolu ile ilgili bilgileri alt başlıklardan öğrenebilirsiniz.

Engelliler İçin Erken Emeklilik Başvurusu Koşulları

1) Başlıklardaki tarihlere göre belirlenen prim günü sayısı tamamlanmalıdır.

2)Engelli vatandaşlar emeklilik fonuna veya 4A sigorta türüne dahil olmalılar.

Bu şaftları sağlayanlar erken emeklilik için başvurabilirler. Başvuru belgelerini ve başvuru adımlarını alt başlıklardan öğrenebilirsiniz.

2008'den Önce Çalışmaya Başlayan Engelliler İçin Erken Emeklilik

1) 2008 yılından önce çalışan engellilerin erken emeklilikleri 3600 prim ödeme gününe göre hesaplanmaktadır. 2008'den önce çalışmaya başlayanların erken emeklilik koşulları aşağıdaki gibidir:

2)1991 yılında çalışmaya başlayan engelli vatandaşlar, 3600 günlük prim ödemesini tamamladıklarında erken emekli olurlar.

3) 1992-1994 yılları arasında çalışmaya başlayan engelli vatandaşlar 3760 günlük prim ödemesini tamamladıklarında erken emekli olurlar.

4) 1997 ve 2000 yılları arasında çalışmaya başlayanlar, 4080 günlük prim ödemesini tamamladıklarında erken emekli olurlar.

5) 2003-2008 yılları arasında çalışmaya başlayan engelli kişiler 4400 günlük prim ödemeleri varsa erken emekli olurlar.

Bu emeklilik tarihleri ​​ile erken emeklilik koşullarını öğrenebilirsiniz. Bu tarihler kapsamına giren engelli çalışanlar erken emeklilik için SGK'ya başvurabilirler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
İlgili Haberler