1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Bu mucizevi faydaları okuyanlar çıplak uyumaya başlıyor!
Bu mucizevi faydaları okuyanlar çıplak uyumaya başlıyor!

Bu mucizevi faydaları okuyanlar çıplak uyumaya başlıyor!

Uzman araştırmacılara göre çıplak uyumak daha kaliteli bir uykuyla birlikte çok fazla önemli fayda sağlıyor. Çıplak uyumak daha kaliteli bir uykudan cilt hastalıklarından korunmaya ve kan akışının düzenlenmesine kadar birçok önemli yararı var. Çıplak uyumanın yararları, hayatınıza etkisi ve diğer tüm olumlu yanları detaylarda…

A+A-

Uzman araştırmacılara göre çıplak uyumak daha kaliteli bir uykuyla birlikte çok fazla önemli fayda sağlıyor. Çıplak uyumak daha kaliteli bir uykudan cilt hastalıklarından korunmaya ve kan akışının düzenlenmesine kadar birçok önemli yararı var. Çıplak uyumanın yararları, hayatınıza etkisi ve diğer tüm olumlu yanları...

Amerika’da insanların %8’i çıplak uyurken Avrupa’da ise her iç kişiden birisi çıplak uyumayı tercih ediyor. Türkiye’de konuyla ilgili bir araştırma bulunmuyor. Birçok mucizevi faydası olmasına karşın insanların büyük bir bölümü çıplak uyumanın ne tür faydalar sağlayacağını bilmiyor. Ancak bu faydaları öğrenen birçok kişi çıplak uyumaya başlıyor.

Çıplak Uyumanın Faydaları

Yapılan araştırmalara göre çıplak uyumanın faydaları insan sağlığını oldukça önemli bir şekilde etkiliyor. Çıplak uyuyan insanlar daha derin ve uzun bir uyku çekerken aynı zamanda göbek yağlarından da kurtulabiliyorlar. İşte çıplak uyumanın bilinmeyen önemli faydaları:

Daha Kaliteli Uyku

Vücut uyku öncesinde kendisini soğuttuğunda insanlar daha kaliteli bir uyku çekmektedir. Bu nedenle de uyku esnasında kalın çorapların ve pijamaların giyilmesi kesinlikle önerilmez. İnsanlar çıplak uyudukları zaman vücut kendisini daha hızlı soğutur ve daha kaliteli bir uyku sunar. Aynı zamanda çıplak uyumak uyuyamayan insanlar için de uykusuzluğa çözüm olabilir.

Cildi Korur

Çıplak uyumanın en önemli faydalarından bir tanesi de cildi korumasıdır. Özellikle de genital bölge, koltukaltı ve ayak gibi organların uyurken havalanması mantar ve pişik gibi sağlık sorunlarının oluşmasını engeller. Yine çıplak uyumak uyku kalitesini artırdığı için yaşlanmayı da önemli ölçüde azaltır. Melatonin ve büyüme hormonlarının salgılanmasında çıplak uyumak daha etkili sonuçlar verir.

Kan Akışını Düzenler

Çıplak uyumanın avantajları arasında kan akışını düzenlemesi de bulunuyor. Uyurken vücudu sıkan ve kan akışına engel olan bazı kıyafetlerin olması uykunun da kalitesini bozuyor. Ancak çıplak uyumak kan akışının kalitesini de artıracağı için hem daha kaliteli uyku hem de daha sağlıklı kaslar ve damarlara sebep oluyor.

Cinsel Yaşam Kalitesini Artırıyor

Çıplak uyumak kadınlarda vajinanın daha fazla taze hava almasını sağladığı için bakteri ve mantar oluşumu en aza iniyor. Erkeklerde ise testisler soğuk ortamlarda daha kaliteli sperm üretiyor. Bu nedenle de cinsel birliktelikler daha kaliteli bir hale geliyor. Aynı zamanda çıplak uyumak tensel teması da artırdığı için çiftlerde orgazm esnasında salgının hormon daha yüksek üretiliyor. Böylelikle de birliktelikler daha haz dolu oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.