1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Berber ve Kuaförler ne zaman açılacak? Bayramda kuaförler açık olacak mı?
Berber ve Kuaförler ne zaman açılacak? Bayramda kuaförler açık olacak mı?

Berber ve Kuaförler ne zaman açılacak? Bayramda kuaförler açık olacak mı?

Korona virüs salgınıyla birlikte birçok işletmenin faaliyetlerine son verilmişti. Bulaş riskinin azalması adına berber ve kuaförler de kapatılmıştı. Vatandaşların yaklaşan bayramla birlikte bu noktada en çok merak ettikleri konulardan bir tanesi de berber ve kuaförler ne zaman açılacak konusu oldu. Bayramda berber kuaförler açılacak mı? İşte Cevabı...

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada kısıtlı olarak Berber ve Kuaförlerin açılış tarihini 11 Mayıs olarak duyurdu

Korona virüs salgınıyla birlikte birçok işletmenin faaliyetlerine son verilmişti. Bulaş riskinin azalması adına berber ve kuaförler de kapatılmıştı. Vatandaşların yaklaşan bayramla birlikte bu noktada en çok merak ettikleri konulardan bir tanesi de berber ve kuaförler ne zaman açılacak konusu oldu.

Ramazan Bayram’ının yaklaşması ile birlikte yaklaşık iki aydır kapalı olan berber ve kuaförlerin ne zaman hizmet vermeye başlayacakları büyük bir merak konusu haline geldi. Bu tip işletmelerin hizmet vermeye devam edebilmesi için Ramazan Bayramı devreye girdi. İşte konuya ilişkin detaylar..

Hemen her semtte ve mahallede yer alan berber ve kuaförlerin yeniden ne zaman faaliyete geçeceği birçok vatandaş tarafından yakından takip ediliyor.

Yaklaşık olarak iki aydır kapalı olan bu erlerin açılması için Ramazan Bayramı işaret edildi. Ancak bununla ilgili net detaylar paylaşılmamıştı.

Bu noktada bayram yaklaşırken vatandaşların en çok merak ettikleri konulardan birisi de kuaförlerin ne zaman açılacağı oldu.

Berber ve Kuaförler Açılıyor

Korona virüs salgını tedbirleriyle birlikte ilk olarak kapatılan iş yerlerinden bir tanesi de kuaför ve berberler olmuştu. Bu noktada Ramazan Bayramı’nın da yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar berber ve kuaförler açılıyor haberiyle birlikte konuya ilişkin detayları daha da çok merak etmeye başladı.

Bu konu hakkında Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı, Bendevi palandöken gerekli açıklamayı yaptı. Palandöken yaptığı açıklamada şunlar kaydetti: “Saat baş iki müşteri alacak şekilde hijyen de sosyal mesafe kurallarını bozmadan günde 12 müşteriye kadar hizmet verebilirler.”

Bilim Kurulunda Değerlendirilecek

Korona virüs salgınıyla mücadele eden ülkeler artık Mayıs ayından itibaren ekonomiyi açmaya başlayacak. Türkiye’de de hayatın normalleşmesi adına gerekli çalışmalar ve planlamalar yapılmaya devam ediliyor. Hafta içerisinde bu konularla ilgili olarak sivil toplum kuruluşları, iş dünya ve sektör temsilcileri ile birlikte bir dizi toplantı gerçekleştirilecek.

Yapılacak olan bu görüşmelerden çıkacak olan değerlendirme ve öneriler de Bilim Kurulu’na iletilecek. Sağlık, Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun da izin vermesiyle birlikte berber ve kuaförler kontrollü bir şekilde açılacak. Yine sektör temsilcileri AVM’lerin açılması ve sonrasında da restoranların kademeli bir şekilde açılması adına çalışmalarına devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.